recept
SPREMITE PUNJENE PAPRIKE NA 3 NAČINA: Ovo su NAJBOLJI RECEPTI, u tanjiru NEĆE OSTATI NIŠTA
Vreme je da maksimalno iskoristimo paprike
Danas vam donosimo čak tri recepta za punjene paprike, a na vama je da izaberete najbolji.
Tradicionalne paprike punjene mesom
Potrebno je:
500 grama mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
50 grama pirinča
10 zelenih paprika
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
Začini po želji
Ulje ili mast
500 ml paradajz soka
Priprema: Na malo masti propržiti sitno seckan luk i rendanu šargarepu. Dodati mleveno meso i propržiti. Dodati opran pirinač i sve promešati. Začiniti: suvi začin, suva začinska paprika, biber. Promešati pa puniti oprane i očišćene paprike. Ređati ih u vatrostalnu činiju pa kada napunite sve paprike, zalijte ih sa paradajz sosom. Pokriti folijom pa staviti u rernu da se ispeku na 200 stepeni Celzijusa.
Nakon 30 minuta, skinite foliju pa pecite paprike još najmanje 30 minuta. Uživajte!
Paprike punjene sirom:
Za pripremu vam je potrebno:
7 paprika babura
600g sitnog sira
2 paradajza
ulje
so
2 jaja
Umesto da koristite pirinač i meso, prilagodili smo ovaj recept tropskim danma, kako ne bi bio previše težak za stomak. Vrlo se lako sprema, a ono što je najbolje je da će vam obezbediti dovoljan unos vitamina uz vrlo malo kalorija. Uz dvopek imaćete savršen letnji obrok.
Za pripremu vam je potrebno:
7 paprika babura
600g sitnog sira
2 paradajza
ulje
so
2 jaja
Priprema:
Papriku operite i izdubite, očistite od semenki i ostavite po strani.
U posudu za mešanje sjedinite sir i jaja, pa posolite i dobro promešajte. Ovom smesom punite paprike. Paradajz isecite na krupnije delove i njime zatvorite otvore na paprikama da fil ne bi iscureo. Poređajte punjene paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne porumene.
Paprike punjene krompirom
Sastojci:
par paprika
6 očišćenih krompira
2 šargarepe
1 seckani crni luk
2 čena belog luka
so
suvi začin
začinska paprika
biber
Priprema:
Krompir i šargarepu oljušiti i narendati. Luk propržiti i dodati beli luk i sve začine. Nakon toga dodati i krompir i šargarepu. Fil presuti u pleh a napunjene paprike staviti po sredini. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 15-20min. Prijatno!
Majke i snajke:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!