domaća
NEMA KO NE ZNA ZA OVU PITU, RECEPT JE PROST KO PASULJ: Kakve kore, kakvi bakrači, samo OVAKO se TOPI u ustima
Preukusna lenja pita sa jabukama će vas očarati i vratiti pravo u detinjsto
Da li postoji neko ko nije čuo ili probao lenju pitu? Reč je o starinskoj poslastici koju su pravile naše bake, a za koju su vam potrebni jeftini sastojci.
Nije postojala domaćica koja nije znala da pripremi lenju pitu, a ako je niste spremali do sada, onda preporučujemo ovaj recept. Sastojci za testo se samo umute, a između se stave rnednae jabuke. Uživajte!
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
400 g brašna
120 ml mleka
120 ml ulja
120 g šećera
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
1 kg jabuka
5 kašika šećera
1 kašičica cimeta
3 kašike griza
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa pomešajte se šećerom i cimetom. U posudi penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite mikserom, a onda dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve umutite i dobijenu smesu podelite na 2 jednaka dela. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte jedan deo testa i poravnajte. U jabuke dodajte i griz i promešajte, pa sipajte preko testo. Poravnajte i preko sipajte drugi deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je gotov, a onda pospite šećerom u prahu.
Ako vam se pre jede nešto kremastije i sočnije, probajte Švaler tortu.
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!