savršeno mekano
BEZ OVE TORTE U STAROJ JUGI NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA PROĐE: Danas ovaj RECEPT nijedna DOMAĆICA NE ZNA
Preukusna torta sa lešnicima koju će svi obožavati
Ovaj recept je za sve ljubitelje kremastih torzi, krem se topi u ustima, a hrskavi lešnici vam prušaju neodoljiv osećaj punoće ukusa.
Najbolji recept za Milka tortu:
Sastojci
Za 4 kore:
12 većih belanaca
2 kašike brašna
12 kašika šećera
200 g prženih mlevenih lešnika
Za filove:
12 većih žumanaca
200 g šećera
3 kašike brašna
3 kesice pudinga od vanile
1 l mleka
200 g bele Milka čokolade
200 g crne Milka čokolade sa lešnicima
250 g margarina
300 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
Priprema
- Umutiti penasto 3 belanceta, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.
- Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.
- Pripremti i ispeći još 3 kore na isti način.
- Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera. 3 pudinga, 100 g šećera, 3 kašike brašna posebno umutite sa 200 ml mleka. Ostalo mleko (800 ml) prokuvajte. Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
- Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice Milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu Milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
- Kada se filovi ohlade, umutite margarin sobne temperature i u svaki deo dodajte polovinu umućenog margarina. Umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike šećera u prahu.
- Slojevi torte: Kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – pa opet kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – i još jednom kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka. Na kraju samo kora i dekoracija po želji
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati!
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!