OVAKO SE PRAVI DOMAĆI MAJONEZ: I zdraviji je i ukusniji od KUPOVNOG, uspeva i onima koji KUHINJU NISU VIDELI
Domaći majonez, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

preukusno

OVAKO SE PRAVI DOMAĆI MAJONEZ: I zdraviji je i ukusniji od KUPOVNOG, uspeva i onima koji KUHINJU NISU VIDELI

Ukoliko ste u mogućnosti da nadjete "domaća organska" jaja, bilo bi idealno

Objavljeno: 09:50h

Ako brinete za svoje zdravlje onda je ovo nešto što biste trebali da izbegavate. Ipak, kad su u pitanju salate i umaci ponekad je nemoguće napraviti ih bez njega.

Ukoliko već koristite majonez onda se bar potrudite da to bude domaća varijanta. Iako je poprilično masno, bar nema raznih veštačkih dodataka, kao što su konzervansi, pojačivači ukusa, arome, boje.

Za pripremu domaćeg majoneza vam je potrebno:

2 jaja

1 kašika šećera

1 kašika limunovog soka (može i belo sirće umesto limunovog soka)

1 kašika senfa

1 kašičica soli

ulje (oko 1/2 litra)

Još je potrebno:

tegla od 720ml

štapni mikser

Kečap, Majonez, Sladoled, Sladoled od kečapa, Sladoled od majoneza
foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

Priprema:

U suvu teglu stavite 2 cela jaja. Ukoliko ste u mogućnosti da nadjete "domaća organska" jaja, bilo bi idealno. Sa takvim jajima dobićete fantastičan žuti majonez. Dodajte zatim kašiku limunovog soka, kašiku senfa, kašiku šećera i kašičicu soli. Nakon toga, sve to nalijte uljem (otprilike dva prsta od vrha da ostane prazna tegla).

Zatim u teglu stavite štapni mikser do dna tegle. Uključite ga i laganim kratkim kružnim (gore-dole) pokretima vucite štapni mikser prema vrhu. Za tili čas, majonez će biti čvrsto umućen i spreman za dalju upotrebu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.