SLADOLED TORTA SA MALINAMA UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Istovremeno SLADI i HLADI, a recept JEDNOSTAVAN
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing1

preukusno!

SLADOLED TORTA SA MALINAMA UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Istovremeno SLADI i HLADI, a recept JEDNOSTAVAN

Ova torta je idealna za vrele dane koji nam dolaze

Objavljeno: 09:13h

Sladoled je svako omiljena poslastica svih nas, a zamislite kombinaciju torte, sladoleda i malina.. Recept kome niko neće odoleti!

Sastojci:

Za koru:

  • 120 g sirovih badema
  • 60 g urmi
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 2 kašike kokosa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašika vode
  • 1/2 kašičice ekstrakta badema

Za džem od maline:

  • 350 g malina
  • 70 g šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • Za sladoled od badema:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 120 g malina

Za sladoled od maline:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
  • crvena boja za hranu
Maline
foto: RINA

Priprema: U šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok i kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 15 minuta da se kuva, dok se smesa ne zgusne. Procedite džem kroz sito i ostavite da se potpuno ohladi. U blenderu pomešajte bademe, urme bez koštica, kakao, kokos i so, pa dobro izblendirajte. Dodajte vodu i ekstrakt badema i dobro izblendirajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i dobro utisnite.Umutite slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa dodajte ekstrakt badema.Sipajte preko keksa i stavite u zamrzivač da se stegne.Zatim poređajte sveže maline i posla smese sa džemom preko.Umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, preostali džem od malina i crvenu boju za hranu, pa sipajte preko. Ostavite u zamrzivaču da se stegne. Ukrasite po želji.

00:47

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.