preukusno!
SLADOLED TORTA SA MALINAMA UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Istovremeno SLADI i HLADI, a recept JEDNOSTAVAN
Ova torta je idealna za vrele dane koji nam dolaze
Sladoled je svako omiljena poslastica svih nas, a zamislite kombinaciju torte, sladoleda i malina.. Recept kome niko neće odoleti!
Sastojci:
Za koru:
- 120 g sirovih badema
- 60 g urmi
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
- 2 kašike kokosa
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašika vode
- 1/2 kašičice ekstrakta badema
Za džem od maline:
- 350 g malina
- 70 g šećera
- 1 kašika soka od limuna
- Za sladoled od badema:
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta badema
- 120 g malina
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- crvena boja za hranu
Priprema: U šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok i kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 15 minuta da se kuva, dok se smesa ne zgusne. Procedite džem kroz sito i ostavite da se potpuno ohladi. U blenderu pomešajte bademe, urme bez koštica, kakao, kokos i so, pa dobro izblendirajte. Dodajte vodu i ekstrakt badema i dobro izblendirajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i dobro utisnite.Umutite slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa dodajte ekstrakt badema.Sipajte preko keksa i stavite u zamrzivač da se stegne.Zatim poređajte sveže maline i posla smese sa džemom preko.Umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, preostali džem od malina i crvenu boju za hranu, pa sipajte preko. Ostavite u zamrzivaču da se stegne. Ukrasite po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!