ODMORITE OD TEŠKE HRANE KOJU STE JELI TOKOM PRAZNIKA: Napravite MIMOZA SALATU i oduševite ukućane! (RECEPT)
Mimoza salata, Foto: Printscreen/Youtube/Tsvetkova Natalia

JEDNA OD NAJBOLJIH

ODMORITE OD TEŠKE HRANE KOJU STE JELI TOKOM PRAZNIKA: Napravite MIMOZA SALATU i oduševite ukućane! (RECEPT)

Mnogima je baš ona na listi omiljenih

Objavljeno:

Možda su praznici prošli i želite malo da se odmorite od teške hrane, ali znajte da nedeljni ručak zaslužuje jedan ovako dobar prilog.

Pored ruske i pileće salate, mimoza je mnogima na listi omiljenih. Ako je do sada niste pravili, znajte da je ovo najlakši način da napravite hladno predjelo, prilog ili samostalan obrok za kratko vreme.

Odlična je uz meso, idealna uz domaće vruće kiflice, nema uz šta se ne slaže fenomenalna mimoza salata. Jasno vam je da je ime dobila zbog upravo zbog rendanog žumanceta koje podseća na cvet mimoze.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

4 krompira srednje veličine

4 jaja

300 g šunke

300 g kačkavalja

2 čaše kisele pavlake (2x180 g)

200 g majoneza

2 veće šargarepe (postoje verzije sa i bez nje)

so i biber po ukusu

Mimoza salata
Mimoza salatafoto: Printscreen/Youtube/Tsvetkova Natalia

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci. Obariti jaja da budu tvrdo kuvana. Ako stavljate šargarepu i nju oljuštiti i skuvati. Kada se jaja i krompir dobro ohlade, oljuštiti ih.

Napraviti preliv za salatu, tako što ćete umešati pavlaku i majonez, sa začinima po ukusu.

Svi sastojci se rendaju i slažu po slojevima u činiju. A mogu i u obruč veličine 24 cm. Najpre dno činije premazati slojem preliva od majoneza i pavlake. Izrendati krompir, malo posoliti.

Preko njega staviti sloj preliva, pa izrendati šunku. Premazati prelivom u tankom sloju, pa onda izrendati kuvano jaje. Malo ga posoliti, pa opet ide preliv.

Onda preko izrendati kačkavalj. Još jednom složiti sve sastojke istim redosledom.

Po vrhu narendajte dosta kačkavalja. Odložiti u frižider, pa uživati u sjajnoj slati!

Napomena: Neke domaćice ne mešaju pavlaku i majonez, već naizmenično mažu jedan sloj majoneza, pa sloj pavlake. Kao što to biva sa većinom jela, svako ima neki svoj recept ili metod. A prema nekim izvorima u originalnom receptu nalazi se šargarepa (2 veće). Ukoliko je stavljate, ona treba da se nađe u nekom srdišnjem delu vaše salate.

Bon appetit!

Bonus video:

00:49

KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.