ČETIRI IDEJE ZA RUČAK, PROVERENO DOBRE ZA VAŠE ZDRAVLJE: Domaćice se TUKU oko ovih RECEPATA, nema ničeg BOLJEG
Sočivo, Foto: Printscreen Youtube/Valentina Vuk Mašković

ukusno

ČETIRI IDEJE ZA RUČAK, PROVERENO DOBRE ZA VAŠE ZDRAVLJE: Domaćice se TUKU oko ovih RECEPATA, nema ničeg BOLJEG

Pogledajte ovu italijansku salatu od testenina za zdravu, pristupačnu opciju

Objavljeno:

Planiranje obroka može biti od velike pomoći kada pokušavate da jedete zdravo. Posedovanje liste jela koja su hranljiva i laka za pravljenje može vam uštedeti vreme i novac, posebno kada se u receptima koriste spajalice iz ostave ili dugotrajni sastojci koje verovatno imate pri ruci.

Evo četiri ideje za ručak za koje je potvrđeno da imaju beneficije kada je zdravlje u pitanju:

Testenina
foto: Bakina kuhinja

Italijanska salata od testenina

Salata od testenina može biti uravnotežen, hranljiv obrok. Često se pravi od kuvane testenine, povrća bez skroba i mesa, sira ili pasulja. Osim toga, salata od testenina se služi hladna i dobro se čuva u frižideru i kutijama za ručak. Pogledajte ovu italijansku salatu od testenina za zdravu, pristupačnu opciju. Dodajte piletinu isečenu na kockice, sir mocarela ili beli pasulj za malo proteina i koristite 100% testeninu od celog zrna pšenice za dodatna vlakna. Maslinovo ulje u prelivu je takođe puno mononezasićenih masti koje su zdrave za srce.

Čorba
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Čorba od sočiva za sporo kuvanje

„Smućkaj i kreni“ obroci koji se sporo kuvaju su laka opcija za ručak. Napravite ih vikendom da jedu za ručak tokom nedelje ili sastavite sastojke ujutru da biste imali topli obrok do ručka. Ova supa od sočiva puna je povrća i koristi začine i sastojke za ostavu. Štaviše, sočivo je izvor biljnih proteina i vlakana, što će vam pomoći da se duže osećate sitim.

Burito
foto: Profimedia

Posude za pripremu obroka od crnog pasulja od slatkog krompira

Taco ili burrito činije čine zdrav ručak koji se lako sastavlja. Pripremite sastojke unapred, čuvajte ih u odvojenim posudama u frižideru i sastavite svoju činiju kada budete spremni za jelo. Moje činije za pripremu obroka od crnog pasulja od slatkog krompira su napravljene od hranljivih sastojaka i prelivene lakim prelivom od avokada. Zdrave masti u avokadu će vam pomoći da apsorbujete više hranljivih materija rastvorljivih u mastima, kao što su karotenoidi vitamina A u slatkom krompiru, iz obroka (8 Pouzdani izvor).

Tunjevina
foto: Profimedia

Zdrava salata od tunjevine sa brusnicom

Konzervirana tunjevina je jeftin sastojak koji možete držati u ostavi za brze obroke. Takođe je bogat proteinima i zdravim mastima koje će vas održati sitim i zadovoljnim. Ova zdrava salata od tunjevine sa brusnicama ima super jednostavne sastojke i može se poslužiti na hlebu, krekerima ili čak šoljama zelene salate.

Vojvođanski kare kao predlog za ručak:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/ Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.