OVAKO MEKAN KOLAČ NISTE SKORO JELI, SPOLJA ČVRST, IZNUTRA MEKAN: Francuzi ga zovu SUFLE, kod nas se zove OVAKO
Sufle, Foto: Derek Phillips / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

OVAKO MEKAN KOLAČ NISTE SKORO JELI, SPOLJA ČVRST, IZNUTRA MEKAN: Francuzi ga zovu SUFLE, kod nas se zove OVAKO

Jedino na šta trebate da pazite je vreme koje će kolač biti u rerni, da bi unutrašnja čokolada ostala tečna, a okolo lepa korica

Objavljeno:

Ne znamo da li ste ikada probali čokoladni lava kolač ili popularno nazvan čokoladni sufle? Ako niste – morate obavezno!

Čokoladni sufle je topli, predivni čokoladni kolač, iz kojeg, kao lava teče topla čokolada. Obično se poslužuje sa svojim kontrastom – kuglom sladoleda ili samo sa šlagom.

A najbolja vest u vezi ovog kolača je ta što se on pravi za veoma kratko vreme i sa malo sastojaka. Jedino na šta trebate da pazite je vreme koje će kolač biti u rerni, da bi unutrašnja čokolada ostala tečna, a okolo lepa korica.

Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Ovo je možda jedini kolač koji se poslužuje direktno iz rerne – topao – tako da svoje goste ili drage osobe možete iznenaditi ovom čokoladnom čarolijom, dok pijete kafu ili jednostavno se družite. Za njega vam neće trebati sve ukupno više od 15 minuta. Pa, krenimo.

Potrebni sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera (po želji može i manje)
  • 100 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 vanilin šećer
Brašno
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na pari otopiti čokoladu i puter
  2. Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom te dodati otopljenu smesu od čokolade i putera
  3. Umućenoj smesi dodati brašno
  4. Gotovu smesu sipati u puterom i brašnom premazane kalupe (ili obične šolje od keramike).
  5. Ovo je najbitniji korak – peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta. Važno je da se peče samo 10 minuta i ni minutu više, kako bi se došlo do željenog rezultata (da smesa unutra ostane tečna). Za one koji imaju nešto jaču rernu, dovoljno je i oko 8 minuta. Najbolje je pratiti izgled kolača pri pečenju i izvaditi čim se stvori korica na vrhu
  6. Kada je pečeno izvaditi na tanjire i poslužiti vruće. Ovo je kolač koji se poslužuje bez hlađenja.

SUZANA PETRIČEVIĆ I KUVAR DEKI SU PRIREDILI NEZABORAVNU ZABAVU! Pripremili najlepši sufle, a OVAKO je to izgledalo:

08:44

SUZANA PETRIČEVIĆ I KUVAR DEKI SU PRIREDILI NEZABORAVNU ZABAVU! Pripremili najlepši sufle, a OVAKO je to izgledalo!

(Espreso/ Moja čokolada)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.