PREUKUSNE
NAPRAVITE JEDINSTVENE PRINCES KROFNE: Ljudi obožavaju penasto slatko testo, za krem vam treba samo 5 MINUTA (VIDEO)
Mi vam predlažemo da čuvenu francusku poslasticu osvežite malinama
Da li postoji osoba koja može da odoli princes krofnama? Ta predivna hrskava kora od kuvanog testa punjena ukusnim poslastičarskim filom od vanile, a na kraju ceo kolač posut šećerom u prahu.Svaki zalogaj je čista magija, a ako ste ljubitelj ovog penastog slatkog testa, kod kuće napravite malo drugačiju verziju na lakši način. Mi vam predlažemo da čuvenu francusku poslasticu osvežite malinama, a da fil umesto kuvanja pripremite na lakši način tako što ćete koristiti slatku pavlaku. Uživajte!
Sastojci:
Za testo:
1/2 šolje vode
1/2 šolje mleka
8 kašika neslanog putera
1 kašičica šećera
1/4 kašičice soli
1 šolja brašna
4 jajeta
Za fil:
2 šolje slatke pavlake
4 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
28 malina
šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U šerpi pomešajte vodu, mleko, puter, šećer i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pokvasite prst vodom, pa nežno svaku lopticu tapkajte da poravnate. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C tačno 10 minuta, a onda smanjite temepraturu na 170°C i pecite još 20 minuta. Prebacite testo na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom. Prerežite loptice od testa i napunite filom, pa stavite malinu i poklopite. Pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!