Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
SJAJNE SU
PRŽENICE NA STARINSKI NAČIN, OVAKO SU IH SPREMALE NAŠE BAKE: Pripremaju se očas posla, UKUS će vas kupiti
Ukusne prženice po starinskom receptu
Objavljeno:
Sastojci
Potrebno je
1 bajat hleb isečen na tanke kriške
4 jajeta
malo mleka
malo soli
ulje za prženje
Priprema
Umutiti jaja penasto(prvo belanca a potom dodati i žumanca kako bi se dobilo na količini). Dodati malo hladnog mleka i soli po ukusu.
Zagtrjati ulje. Kriške hleba umakati u umućena jaja sa obe strane, ređati u tigaj i pržiti. Ispržene prženice ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Tople prženice služiti uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt.
SAVET
Kada ne znate šta ćete sa bajatim hlebom, a vi spremite prženice.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!