RECEPT ZA PRINCES KROFNE: I iskusne domaćice se plaše da TESTO NE SPLASNE, ovako će vam uspeti iz PRVOG PUTA!
Priinces krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

nikad jednostavnije

RECEPT ZA PRINCES KROFNE: I iskusne domaćice se plaše da TESTO NE SPLASNE, ovako će vam uspeti iz PRVOG PUTA!

Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja

Objavljeno:

Niko ne može da odoli slatkom testu i neverovatnom vanila kremu, a princes krofne su jedna od tih fenomanilih poslastica čije mekano testo i odličan fil osvajaju na prvi zalogaj.

Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja.

Za testo vam treba 5 sastojaka, a vanila krem se pravi od pudinga.

Nikad jednostavniji recept.

Za testo:

  • 250 ml mleko
  • 90 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 140 g brašna
  • 6 jaja
  • Za fil:
  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 70 g šećera
  • 100 g vanilin šećera
  • 200 g putera
  • 150 g šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo.

Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite.

Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom.

Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu".

Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite.

Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite.

Sipajte preko princes krofni.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.