topi se
MAKEDONCI PROJU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Obavezno TO DODAJU u NJU, jer samo tako ISPADNE MEKANA
Procenite da li je ukusnija od naše, ali recept morate da isprobate
Makedonci imaju svoju recept za proju jer je ne prave bez jednog sastojka.
Procenite da li je ukusnija od naše, ali recept morate da isprobate.
Makedonska pogača je svojevrstan specijalitet tog naroda. Ima neodoljiv i miris i ukusu, a idealan je izboz za nedelji doručak sa porodicom. Pritom, za njenu pripremu vam nije potrebno uopšte mnogo vremena, zato je obavezno probajte. Vaši ukućani će vam tražiti parče više.
Sastojci:
150 g starog tvrdog kravljeg ili ovčijeg sira
3 jaja
1 dl kiselog mleka ili jogurta
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
15 kašika brašna
so po ukusu
Priprema:
Isitnite sir, dodajte umućena jaja, kisello mleko ili jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Pomešajte sve sastojke, stavite u podmazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Toplu proju poslužite sa kiselim mlekom.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!