UMESTO KISELE VODE SIPAJTE 1 SASTOJAK U PALAČINKE: Samo na TAJ NAČIN će biti VAZDUŠASTE
Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

savet

UMESTO KISELE VODE SIPAJTE 1 SASTOJAK U PALAČINKE: Samo na TAJ NAČIN će biti VAZDUŠASTE

Biće vazušaste samo ako dodate jednu stvar u njih

Objavljeno: 20:21h

Spremite testo za palačinke koje će se topiti u ustima.

Caku za pravljenje svi moraju da znaju.

Biće vazušaste samo ako dodate jednu stvar u njih.

Koliko se brzo prave toliko brzo i nestaju, međutim ponekad se ipak desi da ostane po koji komad koji biste voleli da pojedete kasnije ili, recimo, ponesete na posao. I tu se javlja glavni "problem" - kada se palačinke ohlade postaju žilave i bezukusne.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Zato vam Telegraf donosi nekoliko trikova pomoću kojih će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada se ih tek ispekli. Glavna tajna je u sodi bikarboni - samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici.

Još jedan trik pomoću kog će palačinke i sutradan biti meke i sveže odnosi se na posudu u kojoj ćete ih čuvati.

Sastojci:

1 jaje

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

200 ml mleka

250 ml vode

200 gr brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temepraturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.