SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U PROJU I VIŠE JE NIKADA NEĆETE PRAVITI DRUGAČIJE: Malo ko zna da samo to DAJE MEKOĆU
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

PREUKUSNO

SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U PROJU I VIŠE JE NIKADA NEĆETE PRAVITI DRUGAČIJE: Malo ko zna da samo to DAJE MEKOĆU

Međutim ovako mekanu do sada niste jeli

Objavljeno:

Proja definitivno spada u najomiljenije vrste hleba.

Kod nas je domaćice redovno spremaju za doručak, uz predjela, kao i za večeru.

Međutim ovako mekanu do sada niste jeli.

Jedan sastojak joj daje mekoću i topljenje u ustima.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Da bi se proja omekšala obično se u nju stavlja jogurt umesto mleka. I to uspeva i proju pravi vazdušastom i sočnom. Evo kako izgleda tačan recept.

Mekana proja recept

Potrebni su vam sledeći sastojci:

– 4 jaja,

– 100 ml ulja,

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

– 400 ml jogurta,

– 200 grama kravljeg sira,

– 250 gr kukuruznog brašna,

– 10 gr praška za pecivo,

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

– kašičica soli.

Priprema: umutite 4 jaja žicom, potom dodajte ulje. U kukuruzno brašno staviti prašak za pecivo i so, pomešati u vangli, a potom dodati jaja i ulje. Dodati jogurt i sve mešati sa žicom ili varjačom. Kad dobijete gustu homogenu smesu rukama izmrvite kravlji sir i dodajte u testo. Pomešati da se sir ravnomerno rasporedi po smesi.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Savet: za još mekše testo, koristite 100 grama pšeničnog mekog brašna i 150 grama kukuruznog. Pšenično brašno će proju učiniti dodatno sočnom i vazdušastom.

(Espreso/Objektiv/Minjina kuhinjica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.