bio je pravi gurman
OVO SIROTINJSKO JELO JE DRAGAN NIKOLIĆ NAJVIŠE VOLEO DA JEDE: Obožavao ga je UZ PIVO (RECEPT)
Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao "pole" ili "polutke", a recept je više nego jednostavan
Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić bio je veliki gurman, ali nije se previše motao po kuhinji.
Jednom prilikom je sam rekao da zna dobro da napravi palačinke, ali i da spremi morsku i rečnu ribu.
- Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada slavni Gaga.
Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao "pole" ili "polutke", a recept je više nego jednostavan.
Sastojci:
Krompir
Kajmak
Slaninica
So
Priprema:
Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini.
Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha.
Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.
Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok.
Nastavite sa pečenjem. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne.
Kada poslužite krompir dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.
I, naravno, ne zaboravite pivo!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!