OVO JE NAJVEĆA ZAMKA ZA GLODARE, BEŽE KAO OD ĐAVOLA KAD JE STAVITE U KUĆU: Uopšte ne mogu da je SMISLE
Pacov, Foto: Profimedia

iskoristite neke

OVO JE NAJVEĆA ZAMKA ZA GLODARE, BEŽE KAO OD ĐAVOLA KAD JE STAVITE U KUĆU: Uopšte ne mogu da je SMISLE

Jednostavne zamke za velike glodare mogu se napraviti sopstvenim rukama. Postoji nekoliko opcija, za čije kreiranje se koriste samo dostupni alati

Objavljeno: 09:47h

Pacovi su opasne životinje koje se veoma brzo razmnožavaju. Stoga, morate odmah početi da se borite protiv njih. Ako na sajtu ima puno pacova, biće veoma teško izvući ih. Štetočine koje žive na lokaciji uništavaju i takođe kvare hranu. Pored toga, mogu da grizu koru grmlja i drveća. Ovo često dovodi do smrti ili bolesti biljaka. Pored toga, vredi napomenuti da su pacovi nosioci bolesti. Stoga su opasni i za ljude i životinje koje žive na lokaciji.

Jednostavne zamke za velike glodare mogu se napraviti sopstvenim rukama. Postoji nekoliko opcija, za čije kreiranje se koriste samo dostupni alati.

Bucket. Da biste napravili jednostavnu zamku, stavite komad šperploče na ivicu plastične kante. Na njegovoj ivici je pričvršćen mamac. Uhvativši miris hrane, pacov odlazi do ivice šperploče i onda pada u kantu. Možete povećati efikasnost ove zamke punjenjem posude vodom. Vredi trećinu popuniti, jer pacovi mogu plivati. Stoga, ako je kanta puna, životinja može izaći iz nje.

Miš, Miševi, Pacovi
foto: Profimedia

Pot. Da biste uhvatili velikog pacova, možete napraviti jednostavnu zamku kod kuće od lonca i drvenog bloka. Na dno kontejnera mora biti pričvršćen mamac. Zatim se mora okrenuti, stavljajući ga na mali nosač. Kada uđe u kontejner, glodar može netačno dodirnuti nosač. Ovo će dovesti do toga da lonac pokrije pacova. Životinja neće moći da je pomeri sa svog mesta.

Karton i lepak. Ove zamke se veoma lako prave. List kartona mora biti podmazan visokokvalitetnim lepkom. Postavite mamac u centar. Ona će moći da privuče nekoliko pacova odjednom.

Пластична боца. Ova zamka je prilično efikasna. Vredi ga koristiti na ulici. Da biste napravili zamku za flašu, potrebno je da odsečete dno. Baza mora biti zakopana u zemlju. Trčeći oko sajta, pacov će pre ili kasnije pasti u ovu bocu. Ona neće moći da izađe zbog činjenice da su zidovi kontejnera glatki.

Odvojeno, vredi govoriti o mamcima koji se mogu koristiti za hvatanje pacova. Hvatanje glodara vredi koristiti mirisne proizvode.

Meso
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Seckano meso. Za njegovu pripremu može se koristiti bilo koje meso. Potrebno ga je skrolovati u mašini za mlevenje mesa. Od mlevenog mesa se formiraju male kuglice. Moraju biti dovoljno čvrsti. U ovom slučaju, biće lako osigurati ih u zamku.

Кобасица. Pacova možete namamiti malim komadom kobasice sa jakim mirisom. Ovi glodari imaju veoma dobro čulo mirisa. Zbog toga dobro reaguju na komade kobasica sa aditivima.

Salo. Da biste uhvatili živog pacova, potrebno je da koristite dimljenu ili lagano pečenu slaninu. Trebalo bi da bude sveže, a ne zamrznuto.

Jaje. Za hvatanje životinja koriste se tvrdo kuvana jaja. Ovaj proizvod se takođe može narendati i mešati sa jakim otrovom. Dobijenu smešu treba uvaljati u guste kuglice.

Риба. Odlična opcija za mamac za pacove je sirova riba. Njegovu aromu možete pojačati tako što ćete male komadiće namazati pivom, votkom ili biljnim uljem.

Voće. Slatko voće možete koristiti i za hvatanje pacova. Moraju biti zreli i sočni.

Sir. Vredno je namamiti pacova proizvodom sa izraženim mirisom.

(Espreso/ ibuilder-sr.techinfus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.