VAŽNO
NIKADA NE KORISTITE MASLINOVO ULJE KAD SPREMATE KROMPIR: Evo i zašto, razlog će vas IZNENADITI
Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti…
Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice istaknuo je da bi krompir trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Sledeći korak jeste odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.
– Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jeste maslinovo – daće krompirima gorki ukus – kaže Rejmond i savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u rernu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo so i biber.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!