OVAKO SE PRAVI GIBANICA NA STARINSKI NAČIN: 1 SASTOJAK joj daje MEKOĆU, nema BOLJEG RECEPTA
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ukusno

OVAKO SE PRAVI GIBANICA NA STARINSKI NAČIN: 1 SASTOJAK joj daje MEKOĆU, nema BOLJEG RECEPTA

Uživajte u ovom specijalitetu

Objavljeno:

Doručak, ručak ili večera. Nije bitno u koje doba dana ćete je jesti jer je njen ukus neverovatan.

Svi je vole i domaćice je rado spremaju.

Evo jednog recepta za mekanu gibanicu.

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Potrebno je:

500 g kora za gibanicu

250 g sira

2 jajeta

100 ml jogurta

150 ml kisele vode

50 ml ulja

1 kašika ulja

1/2 šoljice vode

Priprema:

Ulupati jaja, dodati sir, jogurt (koji će dati posebnu mekoću i sočan ukus) i ulje sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem. Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom voda ulje.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni).

Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.