obratite pažnju
OD SADA ĆETE RIBU PRŽITI SAMO NA OVOM SASTOJKU, ZABORAVITE NA ULJE: Malo ko zna da je TAKO BOLJE
Rernu uključite na 200 stepen,i a manju tepsiju pospite maslinovim uljem
Jedino riba na tanjiru stvori onu atmosferu posebnog jela u kojem treba maksimalno uživati. I zaista, ceo proces odvajanja kostiju i sama ideja da razmišljaš o tome da skineš celu kičmu sa svim kostima odjednom je nezamenjiva.
A ako ne uspeš da odvojiš sve kosti odjednom onda barem imaš prostora za žvakanje, uživanje, sabiranje ukusa i užitke koje ni jedan drugi komad mesa ne može da pruži.
Sastojci:
2 pastrmke srednje veličine
1 glavica belog luka
1 limun, isečen na kolutove
50g i više putera, po ukusu
maslinovo ulje
krupna morska so
biber
krompir
rukola
mladi luk crveni luk
limunov sok ili sirće
maslinovo ulje
peršun
so, biber
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepen,i a manju tepsiju pospite maslinovim uljem. Očišćenu ribu posolite i pobiberite spolja i iznutra pa je psotavite u tepsiju. Unutar ribe stavite nekoliko prepolovljenih kolutova limuna i po komad-dva tanjih komada putera.
Beli luk odvojite na čenove i tako neočišćene ravnomerno pospite po plehu. Prelijte sa još malo maslinovog ulja i stavite u rernu.Posle pola sata stavite još putera preko ribe. a prelijte i sokovima koji su se formirali tokom pečenja.
Vratite u rernu na još pola sata i eventualno izvadite čenove belog luka ili kolutove limuna koji su izgoreli. U međuvremenu skuvajte krompir sa ljuskom; kada je skuvan oljuštite i isecite na veće komade.
Neki vole da ohlade krompir a meni je sve draži onako vreo, tako da je ta odluka na vama. U krompir ubacite rukolu, mladi luk, crveni luk, so, sirće (limun), ulje i gomilu peršuna.
(Espreso/Milinkuvar.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!