EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ZDRAVLJEM AKO POMEŠATE MASLINOVO ULJE I LIMUN: Ni sami nećete moći verovati
Maslinovo ulje, Foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

OBRATITE PAŽNJU

EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ZDRAVLJEM AKO POMEŠATE MASLINOVO ULJE I LIMUN: Ni sami nećete moći verovati

Korištenje kombinacije limuna i maslinovog ulja i potreban oprez

Objavljeno: 10:25h

Maslinovo ulje i limun u kombinaciji predstavljaju riznicu vitamina i minerala. Takođe, korisna svojstva ovih namirnica su efikasna kao pomoć u boljoj razgradnji i apsorpciji drugih vrednih hranljivih materija iz hrane koju jedemo.

Kako god da se odlučite za kombinaciju maslinovog ulja i limuna, reakcija tela će biti pozitivna. Ova mešavina je osvežavajuća, zdrava i podiže nivo energije. Stoga, bilo da se koristi kao dodatak salatama ili jelima kao marinada, prirodni preparat za pomoć kod respiratornih tegoba ili nekih na koži, ukusan je, kvalitetan i efikasan. Limun je bogat antioksidansima i vitaminom C i deo je većine dijeta za mršavljenje.

Maslinovo ulje
foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Postoji nekoliko vrsta maslinovog ulja. Oni se razlikuju po sastavu, uglavnom u nijansama. Međutim, nutricionisti preporučuju hladno ceđeno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Najkvalitetnije je, dobija se strogo propisanim, ručnim tehnikama ceđenja. Maslinovo ulje je obavezan sastojak mediteranske ishrane, a sastoji se uglavnom od oleinske kiseline i lipida.

Limun
foto: Profimedia

Korišćenje kombinacije limuna i maslinovog ulja i potreban oprez

Pomešajte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i 1 kašiku limuna. Ovu mešavinu je poželjno uzimati ujutru na prazan stomak 30 minuta pre doručka, korisna je protiv crevnih tegoba i zatvora. Nezasićene masne kiseline u maslinovom ulju pomažu crevnom traktu da se oporavi od hrane različitog sastava i, laički rečeno, „podmazuje“.

Morate biti oprezni, a najbolje je da ovaj preparat integrišete kao deo uravnotežene ishrane prema savetima stručnjaka u odnosu na vaše stanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.