ČIZKEJK PO ORIGINALNOJ RECEPTURI: Postoje trikovi koji će vam OLAKŠATI PRIPREMU, na 1 stvar POSEBNO obratite pažnju
Čizkejk, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

recept

ČIZKEJK PO ORIGINALNOJ RECEPTURI: Postoje trikovi koji će vam OLAKŠATI PRIPREMU, na 1 stvar POSEBNO obratite pažnju

Ako želite da napravite savršeno vazdušast i kremast čizkejk onda je ovo recept za vas

Objavljeno:

Čizkejk je poslastica koja je popularna u celom svetu, a u nastavku teksta pročitajte originalni recept. Sastojci su slični kao i za skoro svaki čizkejk, ali postoji par trikova koji će vam olakšati pripremu, a kolač će uvek ispasti savršeno.

Najvažnije je da sastojci za fil budu sobne temeprature, jer će se tako lakše umutite i neće ostati grudvice.U fil obavezno dodajte i malo brašna jer ono omogućiti da prilikom pečenja ne popuca, a i lepše će sjediniti ostale sastojke. A za bolji ukus dodajte i ekstrakt vanile, a ako imate seme to je još bolje.

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Za vazdušastu teksturu čizkejka, jaja su jako bitna, ali nikako nemojte da ih dodajte odjednom, jer ćete tako uništiti strukturu fila. Dodajte ih odvojeno i mutite samo dok ne vidite da su se sjedinili sa ostalim sastojcima. Nemojte da preterujete.

Kako fil ne bi pukao obložite kalup alu folijom, pa je stavite u drugu tepsiju sa vodom. Ovo pečenje na pari će sprečiti da se čizkejk osuši i popuca. Kako ne bi izgoreo pecite ga samo sat vremena, a zatim i sat vremena ostavite u isključenoj rerni da se pečenje dovrši.

Ako se ipak desi da pukne, napravite jednostavan preliv i on će popraviti stvar. Možete da ga koristite i ako čizkejk ne pukne. Ukrasite po želji i uživajte u kremastom i vazdušastom čizkejku.

Čizkejk
foto: Printscreen/Instagram/njegova_zena_za_sva_vremena

Sastojci:

200 g keksa

1 kašika šećera

5 kašika putera

Za fil:

4 jajeta

230 g krem sira

1/2 šolje slatke pavlake

2 šolje kisele pavlake

2 šolje šećera

5 kašika brašna

prstohvat soli

1 kašičica ekstrakta vanile

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

Za preliv:

2 šolje kisele pavlake

2 kašike šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Okrugli kalup nauljite i obložite pek papirom (samo ivice). Keks izblendirajte sa šećerom i istopljenim puterom. Sipajte u kalup i lepo utisnite. Pecite na 180°C nekih 8-10 minuta. Umutite krem sir sa šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku, kratko umutite, pa dodajte kiselu pavlaku, brašno, so i vanilu.

Umutite, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja sjedinite mikserom. Čim vidite da se jaje sjedinilo sa sastojcima, prestanite da mutite kako bi fil ispao savršeno. Sipajte fil preko ohlađene kore i lepo poravnajte.

Torta, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

Sa spoljne strane obložite kalup aluminijumskom folijom i stavite u veću i dublju tepsiju. Sipajte vrelu vodu, treba da pokrijete 2,5 cm kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena, a zatim je isključite i ostavite čizkejk još sat vremena unutra.

Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom i vanilom i premažite čizkejk. Pecite još 10-15 minuta (bez dodatne tepsije). Ohladite čizkejk na sobnoj temepraturi, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Možete da ukrasite voćem.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.