RECEPT ZA PRAZNIČNI ČIZKEJK: Hrskava korica, kremast fil i glazura od 1 SASTOJKA koji SRBI OBOŽAVAJU
Čizkejk, Foto: Printscreen Youtube

njam

RECEPT ZA PRAZNIČNI ČIZKEJK: Hrskava korica, kremast fil i glazura od 1 SASTOJKA koji SRBI OBOŽAVAJU

Isprobajte nov recept za čizkejk.

Objavljeno:

Za predstojeće praznike napravite čizkejk kakav do sada niste jeli. Sa hrskavom korom od keksa, kremastim punjenjem i prelivom od pekan oraha, ovo je vrhunski praznični slatkiš! Svaki sloj se peče posebno, zato je još lepši i ukusniji.

Sastojci:

Za koru:

  • 270 g graham krekera
  • 100 g pekan oraha, fino mlevenih
  • 60 g smeđeg šećera
  • 120 g putera, rastopljenog
  • Za punjenje:
  • 450 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 120 g kisele pavlake
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta

Za preliv:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

Sameljite krekere. Sipajte ih u posudu za mešanje zajedno sa smeđim šećerom, mlevenim orasima i rastopljenim puterom. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje i pecite na 180C 10 minuta.

U činiju stavite krem sir, šećer, pavlaku, vaniliu, malo soli. Dobro umutiti mikserom. Dodajte lagano umućena jaja i lagano promešajte.

Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje preko dobijene kore. Pecite na 180°C 45 minuta tako što ćete kalup staviti u tepsiju punu vode.

Dodajte smeđi šećer, javorov sirup i puter u šerpu. Kuvajte dok se dobro ne sjedini. U manju činiju sipajte jaja, pavlaku, malo soli i dobro umutite. Dobijenu smešu sjediniti sa smesom iz šerpe. Dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu prelijte preko torte od sira. Poslužite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.