ODUŠEVIĆETE SE
POSNE PUNJENE PAPRIKE SA ORASIMA, SIPAĆETE DVAPUT: Priprema je nikad lakša, svi tvrde da su UKUSNIJE OD OBIČNIH
Ove ukusne paprike možete spremiti za ručak tokom posta, ili za slavu.
Sastojci
Potrebno je:
15-20 suvih paprika
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema
U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.
Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!