POSNE PUNJENE PAPRIKE SA ORASIMA, SIPAĆETE DVAPUT: Priprema je nikad lakša, svi tvrde da su UKUSNIJE OD OBIČNIH
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ODUŠEVIĆETE SE

POSNE PUNJENE PAPRIKE SA ORASIMA, SIPAĆETE DVAPUT: Priprema je nikad lakša, svi tvrde da su UKUSNIJE OD OBIČNIH

Ove ukusne paprike možete spremiti za ručak tokom posta, ili za slavu.

Objavljeno: 12:54h

Sastojci

Potrebno je:

15-20 suvih paprika

1 krompir

2 kašike ulja

3 glavice crnog luka

2 lovorava lista

1/2 kašičice bibera

2 praziluka

2 šargarepe srednje veličine

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica soli

150 g obarenog pirinča

200 g mlevenih oraha

1 kašičica aleve paprike

voda

1 kašičica suvog biljnog začina

Punjene paprike
foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Priprema

U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.

Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.

Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.

Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.

Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.

Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.