ZIMI NIKAKO NE SUŠITE VEŠ U ZATVORENOM! Evo kako to LOŠE UTIČE NA ZDRAVLJE, niste ni svesni posledica
Veš, Foto: Printscreen/TikTok/cleanfreak_cleaningco

VAŽNO

ZIMI NIKAKO NE SUŠITE VEŠ U ZATVORENOM! Evo kako to LOŠE UTIČE NA ZDRAVLJE, niste ni svesni posledica

Tokom zime veš sušimo u zatvorenom prozoru što može izazvati katastrofu po vaš dom, a u nastavku saznajte kako to da sprečite!

Objavljeno:

Vlaga iz mokre odeće koja se suši u kući može izazvati rast buđi. Tokom hladnijih dana, retko ko otvara prozore dok se veš suši, a to je od velike važnosti ukoliko želite da održite svoju kuću.

"Tokom zime grejanje je uvek pojačano više nego tokom ostalih godišnjih doba, a kada ga kombinujemo sa vlažnim vešom, stvara se mnogo kondenzacije, jer držimo prozore zatvorene tokom zime, tako da je prirodno da nedostaje ventilacija. Ova kondenzacija počinje da prodire u zidove, tepihe i nameštaj", rekao je Paul Džibens, agent za nekretnine.

Osim toga, u stanu može nastati i buđ.

"Vlaga i buđ mogu da izazovu respiratorne probleme, kao što su kašalj, curenje iz nosa i kijanje, što se potencijalno može razviti u mnogo ozbiljnije respiratorne bolesti", tvrdi Paul.

Kako sprečiti buđ?

Postoji pet jednostavnih načina da se vaš veš suši na bezbedan način.

Poboljšajte protok vazduha

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Ako veš sušite u zatvorenom prostoru, postavite svoju prostirku negde sa dobrim protokom vazduha kako biste izbegli nakupljanje kondenzacije. Jednostavan način da to uradite je otvaranje prozora na po 15 minuta makar, što takođe poboljšava kvalitet vazduha u vašem domu.

Odvlaživač vazduha

Ako ipak ne želite da hladite svoj prostor, odvlaživač vazduha je još jedna opcija za brzo i bezbedno uklanjanje vlage iz kuće i odeće. Osim toga, poznato je da odvlaživači vazduha ublažavaju alergije.

Prava doza veša

Mnogi od nas to rade: trpamo što je više moguće veša u mašinu za pranje, samo kako bismo sprečili puštanje još jednog pranja. Prekomerno punjenje mašine za pranje veša može ostaviti vašu odeću vlažnom kada je izvadite, što značajno produžava vreme sušenja.

Prostor za stvari

Nemojte stavljati svu svoju odeću na mali stalak za sušenje i ne postavljajte odevne komade tik jedan uz drugi.

Mašina za sušenje veša

Mašine za sušenje veša su savršen izbor za zimske mesece jer brzo i efikasno suše odeću, bez obzira na vremenske prilike.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.