OVO RASOL ZAPRAVO IMA U SEBI: Kada čujete I ŠTA, više vam neće pasti na pamet DA GA PROSPETE
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

SJAJNO

OVO RASOL ZAPRAVO IMA U SEBI: Kada čujete I ŠTA, više vam neće pasti na pamet DA GA PROSPETE

Kiseli kupus je zaštitni znak zime i jedna od najdostupnijih i najjeftinijih supernamirnica prava je riznica vitamina C, K i B6, vlakana, magnezijuma, bakra, mangana, folata i kalijuma.

Objavljeno: 11:46h

Ono po čemu je specifično to što je reč o fermentiranoj namirnici koja prirodno sadrži probiotike i prebiotička vlakna koji ne samo da pomažu očuvanju optimalnog funkcionisanja probave nego su i važna podrška imunološkom sistemu s obzirom na to da je skoro 80 odsto imunog sistema upravo u našim crevima.

Osim toga, probiotici pomažu i u poboljšanju pamćenja i smanjenju simptoma anksioznosti i depresije, piše Živim.hr.

Bogatstvo vitamina

U narodnoj se medicini koristi za regeneraciju jetre, lečenje dijabetesa, gihta, čira na želucu, potiče izlučivanje štetnih stvari iz organizma, blagotvorno deluje na funkcionisanje srca i krvotoka, snižava povišeni holesterol.

Kiseli kupus je jedan od retkih biljnih izvora menakinona, poznat kao vitamin K2, koji smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti, što sprečava nakupljanje kalcijuma u venama, ali ima i važnu ulogu u zdravlju kostiju.

Od podvarka, preko sarme i kombinacije sa mesom i krompirom ili salate od kiselog kupusa, recept za uživanje u dobrobitima ove supernamirnice je dovoljno da svako pronađe nešto za sebe.

I još jedan savet: ne bacajte rasol, već ga popijte jer i on vrvi nutrijentima, a preporučujem se i kao sredstvo za detoksikaciju.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.