PRE KUVANJA PASULJA 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE SA SUVIM MESOM: Samo na TAJ NAČIN će vam ispasti MEKANO
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

PRE KUVANJA PASULJA 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE SA SUVIM MESOM: Samo na TAJ NAČIN će vam ispasti MEKANO

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja

Objavljeno: 20:01h

Pasulj je jelo koji u Srbiji svi vole. Ovaj recept za pasulj sa suvim mesom će svi zavoleti, isprobajte ga.

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk prazi luka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa (krto ili rebra)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • po ukusu so
  • 10-tak zrnca kima
1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu, neko je baca neko ne, ja je bacim.

Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra.

Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla.

Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj.

Dodati suvi biljni začin, biber i kim koji pomaze kod nadimanja), probati i ako je potrebno dodati još začina ili soli. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.