NI SLUČAJNO NEMOJTE DA RADITE OVO KADA PRŽITE KOBASICE: Zbog te GREŠKE vam ispadaju SUVE i TVRDE
Kobasice, Foto: Profimedia

trik

NI SLUČAJNO NEMOJTE DA RADITE OVO KADA PRŽITE KOBASICE: Zbog te GREŠKE vam ispadaju SUVE i TVRDE

Lako je, a svaki put će biti savršene

Objavljeno:

Džef Bejker, profesionalni kuvar "specijalizovan" za roštilj, otkrio je koje kuhinjske greške većina ljudi pravi s kobasicama, bilo da ih sprema na roštilju ili u tiganju.

Za svaku od njih dao je i rešenje, tako da vam se više nikada ne ponovi da kobasice prskaju, pucaju ili budu suve!

Kobasice, Viršle, Fabrika, Posao, Meso
foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

1. Hladne kobasice

Nikada ih ne pržite hladne, uvek ih izvadite iz frižidera najmanje 20 minuta pre nego što ćete ih spremati, kako bi bile na sobnoj temperaturi. Pročitajte i koje su najopasnije greške u pripremi mesa!

2. Vreo tiganj

Ne padajte u iskušenje da pregrejete tiganj! Kobasice se peku na srednjoj vatri, a tiganj stavite najpre na nižu kako bi se ravnomerno i polako zagrejao, pa onda na srednju.

3. Prženje "na suvo"

Kobasice će pustiti malo masnoće, ali će pre toga možda zagoreti. Uvek stavite bar malo ulja, i obrišite višak papirnim ubrusom. Pročitajte koje ulje nikada ne bi trebalo da koristite za kuvanje!

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

4. Pretrpan tiganj

Kobasice bi trebalo da imaju mesta u tiganju i da se međusobno ne dodiruju. Dajte im dovoljno prostora i na srednjoj vatri ćete za deset do 12 minuta imati ukusne, reš kobasice!

5. Služenje odmah

Kobasicama, kao i pečenom mesu, potrebno je odmaranje pre serviranja. Ostavite ih pet do deset minuta, kako bi bile sočne.

6. "Bockanje" viljuškom

Ni slučajno nemojte kobasice pre služenja seći ili bockati viljuškom, upozorava on i navodi da je ovo najčešća greška. Ako to uradite svi sokovi će iscuriti iz njih, biće suve i "gumenaste".

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.