recept
SRBI NE ZNAJU DA SE OVAKO PRAVI POSNI PASULJ KOJI NIMALO NE NADIMA: Ne bi vam palo na pamet da je u ovome CAKA
Na ovaj način iz pasulja u vodu u kojoj je stajao tokom noći izađe do 80 % nesvarljivih šećera
Obožavate da jedete pasulj, ali često zna da izazove neprijatnost u vidu nadutosti.
Sastojci:
450 g pasulja
10 šolja vode
Priprema:
Dakle pasulj očistiti, naliti vodom i staviti da kuva jedno 3-4 minuta.
Skloniti ga sa ringle i ostaviti da odstoji tokom noći i do pripreme bez promene vode u kojoj se kuvao.
Pošto je sada zimsko vreme možete ga jednostavno “izbaciti” napolje na terasu, verandu ili u neku hladnu prostoriju, bez bojazni da će se pokvariti. Leti ga držite u frižideru.
Sutra dan vodu prosuti, oprati ga hladnom vodom i naliti novu vodu pa ga da pustiti da prokuva još jednom koliko da “baci” ključ,tu vodu prosuti i dalje ga pripremati na željeni način.
Na ovaj način iz pasulja u vodu u kojoj je stajao tokom noći izađe do 80 % nesvarljivih šećera, koji i izazivaju otežano varenje i nadutost.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!