SRBI NE ZNAJU DA SE OVAKO PRAVI POSNI PASULJ KOJI NIMALO NE NADIMA: Ne bi vam palo na pamet da je u ovome CAKA
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

SRBI NE ZNAJU DA SE OVAKO PRAVI POSNI PASULJ KOJI NIMALO NE NADIMA: Ne bi vam palo na pamet da je u ovome CAKA

Na ovaj način iz pasulja u vodu u kojoj je stajao tokom noći izađe do 80 % nesvarljivih šećera

Objavljeno: 12:12h

Obožavate da jedete pasulj, ali često zna da izazove neprijatnost u vidu nadutosti.

Sastojci:

450 g pasulja

10 šolja vode

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Dakle pasulj očistiti, naliti vodom i staviti da kuva jedno 3-4 minuta.

Skloniti ga sa ringle i ostaviti da odstoji tokom noći i do pripreme bez promene vode u kojoj se kuvao.

Pošto je sada zimsko vreme možete ga jednostavno “izbaciti” napolje na terasu, verandu ili u neku hladnu prostoriju, bez bojazni da će se pokvariti. Leti ga držite u frižideru.

Sutra dan vodu prosuti, oprati ga hladnom vodom i naliti novu vodu pa ga da pustiti da prokuva još jednom koliko da “baci” ključ,tu vodu prosuti i dalje ga pripremati na željeni način.

Na ovaj način iz pasulja u vodu u kojoj je stajao tokom noći izađe do 80 % nesvarljivih šećera, koji i izazivaju otežano varenje i nadutost.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.