mršavljenje
OVA SRPSKA DIJETA SREDIĆE VAM CREVA ZA MANJE OD 7 DANA, A UZ TO NE GOJI: Jeftiniju od nje još NISU IZMISLILI
Gubi se dva do tri kilograma za četiri dana
Iako je kačamak nekad bio poznat kao hrana za siromašne, danas je omiljen mnogima. Tajna je u tome što se obrok lako sprema, ne goji, dugo vas drži sitim, čisti creva, a i nije skup.
Za pripremu kačamaka najčešće se koristi žuti kukuruzni griz ili brašno, mada možete da koristite i beli kukuruzni griz, odnosno brašno (bolje nego kupovna gotova palenta).
Obični kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima prilično malo kalorija. Porcija od 100 g sadrži tek oko 85 kalorija. A ukoliko u kačamak dodate mleko, sir ili kajmak, jasno je da će u tom slučaju imati znatno višed kalorija, piše onefit.rs.
Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.
Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine. Osim toga, ova namirnica će biti ukusnija i bolja ukoliko je pomešate sa vašim omiljenim povrćem. Prelijte je jogurtom koji ima malo mlečne masti i uživajte u zdravom obroku, piše dijetaplus.com.
Naime, kompleksni ugljeni hidrati u kačamaku nas, s jedne strane, dugo drže sitim, a s druge, stimulišu dobro varenje.
Takođe, kačamak dijeta od četiri dana ubrzaće vam metabolizam, a vrlo je moguće i da će sniziti povišen holesterol u krvi. A za regulisanje stolice i čišćenje creva možete da jedete kačamak umesto hleba desetak dana.
Prvi dan
400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litra vode
Drugi dan
Ponovite meni iz prvog dana.
Treći dan
400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litra vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera
Četvrti dan
Ponovite meni iz trećeg dana.
Osnovi recept za kačamak
Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, treba da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa, pa dodajte brašno. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta, odnosno dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.
Ne zaboravite i da, dok ste na kačamak dijeti, treba da pijete dosta vode, pišu receptibalkana.net.
(Espreso/Zadovoljna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!