preukusno
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI DORUČAK: Mekana i puna nadeva, ŠPANSKA PITA će vas ODUŠEVITI
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni
Španska pita je super jelo za doručak, ručak ili večeru, a što je najvažnije, jako jednostavno i brzo se sprema.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1-1,5 kašičica soli
- 200 ml ulja
- 400 ml mleka
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna (oštrog)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
- 200 g trapist sira
- 120 g kiselih krastavaca
- 120 g kisele crvene paprike
- Dodaj na popis za kupnju
Priprema:
Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice a trapist sir narendajte.
Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte. (Najbolje kašikom)
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Ja sam ovako pekla ali vi možete prilagoditi svojoj pećnici, recimo na 200 stepeni malo kraće. Pita je gotova kada lepo porumeni.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!