POSNA, UKUSNA I MEKANA: Pita sa prazilukom i spanaćem na BUGARSKI NAČIN
Pita sa prazilukom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bakina Vanglica

njamnjam

POSNA, UKUSNA I MEKANA: Pita sa prazilukom i spanaćem na BUGARSKI NAČIN

Jedinstvena posna zelena pita sa prazilukom i spanaćem za jedan nezaboravni ručak

Objavljeno:

Jako primamljiva pita, ukusna, mekana, a napravi se veoma brzo i lako. Pita sa prazilukom i spanaćem će vam se svideti.

Sastojci:

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ Bakina Vanglica

Priprema:

Isečemo sitno praziluk, zelene paprike, luk, spanać i pomešamo sa himalajskom solju, biberom, suvim izmrvljenom nanom i čubrom.

Namažemo prvu koru bogato nerafinisanim suncokretovim uljem (silikonskom četkom), stavljamo odozgo drugu, posipamo delom nadeva i uvijamo u rolat od uže strane.

Ako ima 12 kora - podelimo zeleni nadev na 6 delova, a ako ih ima 14 na 7 delova. Uvijamo sve kore i preostali nadev u rolat, poređamo u pravougaoni pleh, pre toga namežmo nerafinisanim suncokretovim uljem.

Namažemo pitu odozgo i po ivicama nerafinisanim uljem. Pečemo 20-25 minuta na 200 stepeni dok ne dobijemo zlatnobraon boju.

Čim pita sa prazilukom bude pečena, pokrivamo najlonom i krpom da omekša, ali nije obavezno, ako želimo da bude hrskava.

Serviramo posnu pitu toplu.

Jedinstvena posna zelena pita sa prazilukom i spanaćem za jedan nezaboravni ručak ili doručak za vreme posta.

Veoma ukusno!

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.