OVA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je PAO u ZABORAV, a DAVILI ste se u NJOJ
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

ZA DORUČAK

OVA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je PAO u ZABORAV, a DAVILI ste se u NJOJ

Svaka domaćica ja recept znala napamet

Objavljeno: 20:26h

Ovu pitu iz Jugoslavije morate da napravite.

Redovno se jela za doručak.

Svaka domaćica ja recept znala napamet.

Sastojci:

400 g brašna

Propeć
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

100 g masti

4 jaja

350 g belog sira

Pita propeć
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

500 ml mleka

Jasno je da naš narod obožava pite te postoje razni načini pravljenja i ukusi pite. Ako vam je dosadila standardna pita, evo jednog starog i dobro poznatog recepta za propeć

Priprema: Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Priprema: Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.

Pita propeć
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Zatim stavite peto testo i razvucite tako da pokrije ceo fil, pa onda sipajte ostatak fila. Krajeve pite koji vire preko tepsije ubacite unutra. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.