OVA POSNA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je pao u ZABORAV, a GUŠILI ste se u NJOJ
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

preukusno

OVA POSNA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je pao u ZABORAV, a GUŠILI ste se u NJOJ

Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju

Objavljeno: 19:25h

Ova pita je bila redovna na stolu u Jugoslaviji.

Domaćice su je redovno spremale.

I za proslave, slave kao i uobičajeno.

Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Slana seoska poslastica koju i urbane domaćice obožavaju.

1. Koru po koru gužvati rukama i ređati u podmazan pleh. Možete slagati i nekoliko redova zgužvanih kora jedan preko drugog. Kad ste poređali, premažite uljem odozgo i stavite da se peče na 180 stepeni 30-35 minuta.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

2. Dok se pita peče, prokuvajte vodu kojoj ste dodali malo soli i ulja. Zagrejte do ključanja.

3. Izvadite iz rerne i odmah zalijte proključalom vodom, pa ostavite da se malo prohladi

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.