KUĆNE BOLONJEZE NA DRUGAČIJI NAČIN: Ako dodate ova DVA SASTOJKA ukus će biti još bolji!
Bolonjeze, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

prijatno!

KUĆNE BOLONJEZE NA DRUGAČIJI NAČIN: Ako dodate ova DVA SASTOJKA ukus će biti još bolji!

Drugačiji recept za makarone bolonjeze obogaćen sa 2 trik sastojka

Objavljeno:

Pasta bolonjeze spada u najpoznatije italijansko jelo, a priprema se tako što testeninu po želji prelijte gustim sosom od paradajza i mlevenog mesa. Postoji i moderinija verizija čuvenog klasika, a to je da u sos dodate senf i pavlaku za kuvanje.

Ova dva sastojka će dodatno obogatiti ukus i ulepšati jelo. Isprobajte i ovaj recept koji se lako i brzo sprema.

Sastojci:

  • 1/2 crnog luka
  • 450 g mlevenog mesa
  • 220 g testenine
  • 2 čena belog luka
  • 450 ml paradajz sosa
  • 1 kašika paradajz paste
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice italijanskog začina
  • malo parmezana
1 / 2 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Iseckajte crni luk i propržite na malo ulja. Kada omekša dodajte mleveni beli luk, a nakon minut, dva i mleveno meso. Kada se uprži dodajte paradajz pastu, paradajz sos, senf i italijanski začin. Promešajte i krčkajte 5 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Ostavite još 5-10 minuta.

U međuvremenu skuvajte testeninu. Procedite i dodajte u sos, pa lepo promešajte. Pospite parmezanom, ako želite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.