STARO ITALIJANSKO JELO KOJE SE SPREMA ZA SAMO 20 MINUTA: Nema SRBINA koji ne voli ovu NAMIRNICU (RECEPT)
Foto: PRINTSCREEN/YT/ COOKIST WOW

za ručak

STARO ITALIJANSKO JELO KOJE SE SPREMA ZA SAMO 20 MINUTA: Nema SRBINA koji ne voli ovu NAMIRNICU (RECEPT)

I eto vam kompletnog obroka, hranljivog i zdravog za 20 minuta

Objavljeno: 15:21h

Italijani znaju kako se lepo živi. Njihove žene neće ostaviti dan u kuhinji, a opet će spremiti ukusno i sočno jelo

Jedno od najpoznatijih italijanskih jela je upravo rižoto. Uz njega nije potrebno jesti hleb, ali je potrebno iseckati veliku činiju sveže salate. I eto vam kompletnog obroka, hranljivog i zdravog za 20 minuta!

Sastojci:

300 g bundeve

200 g pirinča

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

1 crn luk

1 čen belog luka

1dl belog vina

2l bujona

40 g putera

3 kašike maslinovog ulja

Pilav
foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

so, biber

50 g parmezana

nekoliko listova sveže žalfije ili prstohvat suve

Priprema: Oljuštite i nasecite bundevu na kocke, a crni luk iseckajte sitno. Na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite crni luk, dodajte beli luk i seckane listove žalfije i pržite oko pola minuta. Nalijte belo vino i kada ispari dodajte još jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i bundevu seckanu na kockice.

Posolite i pržite poklopljeno 3-5 minuta. Zatim dodajte i pirinač i promešajte. Dodajte kutlaču vrelog bujona i kuvajte mešajući. Dodajte polako bujon kutlaču po kutlaču i mešajte povremeno. Važno je da bujon ne ispari, a i da ga nema previše. Takođe, lagano gnječite bundevu da se na kraju pretvori u pire. Kada je pirinač kuvan al dente, skinite ga sa vatre, dodajte parmezan, puter i sveže mleveni biber i izmešajte.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.