ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE JELI! Ukus je BOLI GLAVA i to sve zbog jednog POSEBNOG SASTOJKA (RECEPT)
Ćufte, Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

Uvek ćete ih spremati na ovakav način

ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE JELI! Ukus je BOLI GLAVA i to sve zbog jednog POSEBNOG SASTOJKA (RECEPT)

Recept je veoma jednostavan, da će svako umeti da ih napravi

Objavljeno:

Ćufte su omiljeno jelo u skoro svakom domaćinstvu. Iako svaka domaćica ima svoj provereni recept, vrhunski kuvari tvrde da će ćuftice biti još sočnije i ukusnije ako se najpre krčkaju u sosu od piva, a onda se zapeku.

Recept je veoma jednostavan, da će svako umeti da ih napravi. Kada ih jednom budete probali pravićete ih stalno.

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 2 jajeta
  • 30 g prezli
  • biber, so, majčina dušica, kumin, mlevena paprika, origano, peršun
  • 4 krompira
  • 150 g parmezana
  • 100 g sira
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 250 ml piva
  • 30 ml maslinovog ulja
1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Mleveno meso začinite solju, biberom, crvenom paprikom, kuminom, majčinom dušicom i peršunom. Dodajte 1 mali luk, jaja i prezle. Dobro izmešajte, poklopite i ostavite u frižideru 1 sat.

Krompir i drugu glavicu luka krupnije isecite, stavite u pleh, dodajte 30 ml maslinovog ulja, kukuruzni skrob, parmezan, so, biber, crvenu papriku i origano. Dobro izmešajte.

Preko toga ređamo ćufte koje formiramo od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu parče sira. Dodajte pivo, pokrijte tepsiju folijom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 40 minuta. Nakon što skinete foliju, ćufte premažite sa malo maslinovog ulja u kome smo rastvorili 1/2 kašičice crvene paprike. Pecite posudu na 200 ° C, 15 minuta, piše Stvar ukusa.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media