KARANOVIĆEVA ZAKUCALA SVE INTIMOM,SVI SE KRSTE: „Bolje je imati dobrog LJUBAVNIKA nego lošeg MUŽA“
Mirjana Karanović, Foto: Printscreen/Youtube

u neverici

KARANOVIĆEVA ZAKUCALA SVE INTIMOM,SVI SE KRSTE: „Bolje je imati dobrog LJUBAVNIKA nego lošeg MUŽA“

1980. godine je ostvarila prvu ulogu Petrije u filmu „Petrijin venac“ koji govori o tragičnom životu nepismene seljanke, njenim nadama, ljubavima i razočaranjima

Objavljeno:

Mirjana Karanović je poznata srpska glumica. Rođena je 28. januara 1957. godine u Beogradu gde i živi.

1980. godine je ostvarila prvu ulogu Petrije u filmu „Petrijin venac“ koji govori o tragičnom životu nepismene seljanke, njenim nadama, ljubavima i razočaranjima.

Mirjana Karanović
foto: Zorana Jevtić

Takođe je bila nastavnica matematike u filmu „Majstori, majstori“. 1981. godine je glumila u filmovima: „Bila jednom ljubav jedna“ i „Pad Italije“.

1982. godine su joj dodeljene uloge u filmovima: „Kazivanje“, „Dvije polovine srca“ i „Beograd nekad i sad“ za koji su scenario pisali Branislav Nušić i Matija Bećković. 1984. godine je imala sporedne uloge u kultnom filmu „Kamiondžije opet voze“ i „Bele udovice“.

Mirjana Karanović
foto: PRINTSCREEN/RTS1

1985. godine je ostvarila jednu od najvažnijih uloga u karijeri koja joj je donela svetsku slavu. Bila je majka Senija Sena Zolj u filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“. Takođe je imala sporednu ulogu stoperke u filmu „Život je lep“.

Od 1988. – 2001. godine je bila član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Neke od predstava u kojima je igrala su: „Rođeni u YU“, „Fedrina ljubav“, „Hamlet“, „Gospođa ministarka“, „Bure baruta“, „Drama o Mirjani i ovima oko nje“, itd.

2001. godine Mirjana je postala vanredni, a šest godina kasnije redovni profesor na predmetu Gluma na Akademiji umetnosti u Beogradu. Prvi put je bila dekan od 2001. do 2003. godine, a drugi put od 2009. godine.

Jedan od njenih učenika je bio Nenad Okanović, poznatiji kao sin Dragan. Takođe, njena učenica je bila i Teodora Viktorović koja je u martu 2015. godine na spavanju ubila majku i babu. Mirjana je izjavila da je život od Teodore napravio monstruma jer je rasla pored oca alkoholičara i bezosećajne majke. Mirjana se nije udavala i nema dece. Njen moto je: „Bolje je imati dobrog ljubavnika nego lošeg muža“. Glumica naporno trenira da bi održala liniju. Voli nudizam i svake godine posećuje Adu Bojanu.

Otac Miloje je bio vojno lice, a majka Radmila krojačica. Kao devojčica, Mirjana je išla na časove glume u Dom pionira i želela je da postane glumica.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.