VERUJEMO VAM! Mirjana Karanović poslala snažnu i VAŽNU PORUKU Mileni, Ivi, Merimi, Mariji, Danijeli! (FOTO)
Mirjana Karanović, Foto: Dragan Kadić

niste same

VERUJEMO VAM! Mirjana Karanović poslala snažnu i VAŽNU PORUKU Mileni, Ivi, Merimi, Mariji, Danijeli! (FOTO)

Mirjana Karanović poslala snažnu poruku Danijeli, Mariji, Mileni, Ivi i Merimi

Objavljeno: 11:23h

Legendarna jugoslovenska glumica Mirjana Karanović ovog jutra je putem svog Instagrama poslala snažnu poruku svojim koleginicama, glumicama Mileni Radulović, Danijeli Štajnfeld, Ivi Ilinčić, ali i Merimi Isaković i Mariji Lukić - ženama koje su javno istupile da su u prošlosti bile žrtve seksualnog zlostavljanja.

Karanović je putem Instagram storija objavila njihove pojedinačne fotografije sa natpisima „Verujemo Mileni“, „Verujemo Ivi“, „Verujemo Danijeli“, „Verujemo Mariji“, „Verujemo Merimi“.

Pored toga je dodala još jednu fotografiju koja objašnjava takozvani „Efekat leptira“.

„Ovo nije samo akt protesta, ovo nije drama brige za druge, svaka sluša priču one druge, svaka dodirom uverava onu drugu da nije sama, dodirom joj uliva osećaj zajedništva. Politika leptira je koncept feminističkog aktivizma koji ukazuje na to da i najmanji otpori muškom nasilju, ma koliko mali ili trenutno neuspešni bili, mogu, dinamizmom „efekta leptira“ doprineti mnogostrukom uvećanju energije radikalnih društvenih promena u budućnosti“, piše na fotografiji koju je podelila.

„Politika leptira počiva na neograničenoj i nesavladivoj snazi imaginacije i hrabrosti žena svih obespravljenih i potlačenih, koji udruženo mogu pomeriti planine. Zamahnimo krilima“, piše još.

1 / 5 Foto: Instagram printscreen/mirjanakaranovic

Sve navedene žene su u tokom 2021. godine istupile kao žrtve seksualnog zlostavljanja. Glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić su javno progovorile o tome da su bile seksualno zlostavljanje od strane nekadašnjeg učitelja glumce Mike Aleksića.

Danijela Štajnfeld je navela da je bila silovana od strane glumca i političara Branislava Lečića, a Merima Isaković je takođe rekla da je bila seksualno uznemiravana od strane Lečića.

Mirjana Karanović
foto: Instagram printscreen/mirjanakaranovic

Marija Lukić je još ranije navela da je bila seksualno uznemiravana od nekadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Ovo nije prvi put da je Mirjana Karanović podržala žene žrtve seksualnog zlostavljanja.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.