DODAJTE 1 SASTOJAK U PASULJ I BIĆE GOTOV ZA 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES LONAC, domaćice ZA OVO NIKAD NISU ČULE
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

OLAKŠAJTE SEBI

DODAJTE 1 SASTOJAK U PASULJ I BIĆE GOTOV ZA 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES LONAC, domaćice ZA OVO NIKAD NISU ČULE

Prosto kao pasulj, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti čorbu od pasulja, ili jednostavno pasulj koje je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema je da li to može nekako brže da se skuva.

Objavljeno:

Ima tu različitih teorija i trikova koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Pasulj
foto: Espreso.co.rs

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.