NOŠENJE TANGI MOŽE DA VAS UBIJE: Evo i kako
Tange, Foto: Profimedia

opasne po zdravlje

NOŠENJE TANGI MOŽE DA VAS UBIJE: Evo i kako

Mnoge pripadnice nežnijeg pola prosto ne mogu da zamisle nijedan drugi model donjeg rublja, osim tangi, pogotovo kada je u planu zavođenje ili intimna noć sa partnerom.

Objavljeno:

Iako je jedan od omiljenih komada donjeg veša velikog broja žena, nošenje taanga gaćica može biti opasno po zdravlje vagine.

Mnoge pripadnice nežnijeg pola prosto ne mogu da zamisle nijedan drugi model donjeg rublja, osim tangi, pogotovo kada je u planu zavođenje ili intimna noć sa partnerom. Druge, pak, ne mogu da ih "smisle" jer su im nepraktične i neudobne, ali većina ne zna kakve sve neželjene posledice one mogu imati po zdravlje. Naime, često nošenje ovog modela donjeg veša može stvoriti vaginalne infekcije, gljivične infekcije, ali i reakcije na koži kao što je iritacija ili isušena koža, a to su samo neki od rizika.

Vaginalne infekcije

Zdravstveni problemi počinju od urinarnog trakta i vaginalnih infekcija. Tange iritiraju područje oko Bartolinijeve žlezde, malene parne žlezde, koja se nalazi na prednjem delu vagine. Ako se kanali koji vode do žlezda zatvore, može se razviti i cista pored vagine.

Suština jeste da ovaj model donjeg veša iritira ženski polni organ ne ostavljajući joj dovoljno prostora za protok vazduha.

Gljivične infekcije

Kako su pokazali rezultati studija, konstantno nošenje tanga gaćica povećava rizik za dobijanje gljivične infekcije zbog dodatne vlage koja se nakuplja. Takođe, postoji mogućnost i da se bakterije sa anusa prenose do vagine i obrnuto jer se uska traka neprekidno pomera preko intimnih delova tela.

Reakcije kože

Pomenuti model donjeg veša može dovesti i do bolnih reakcija na koži kao što su isušena koža, iritacija i infekcija. Isušena koža nastaje kada tanga gaćice nastave da iritiraju osetljivu kožu. Ukoliko se ovo brzo ne primeti, može dovesti do velikih neprijatnosti, nelagodnosti, ali i boli. Klitoris takođe može biti iritiran od trenja tanga gaćica.

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.