BEŽITE OD OVE HRANE, VODI VAS U SMRT: Boleće vas kao šamar kada vidite zbog čega (FOTO)
Pivo, Foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

paŽnja

BEŽITE OD OVE HRANE, VODI VAS U SMRT: Boleće vas kao šamar kada vidite zbog čega (FOTO)

Ako ste umorni od infekcije, imate temperaturu, upalu ili neku drugu tegobu, zapamtite – odustanite od slatkiša što pre! Uradite to za svoje dobro. Evo razloga

Objavljeno: 09:14h

Odavno je poznato da su slatkiši i, uopšte, proizvodi koji sadrže velike količine šećera, štetni – i to više od druge "bele smrti", odnosno soli i brašna. Višak šećera stvara zavisnost, promoviše gojaznost, dijabetes, bolesti srca, depresiju, pa čak i rak. Naučnici su takođe već neko vreme znali da šećer otežava telu da se bori protiv infekcija i drugih bolesti.

Naučnici sa Univerziteta Kolumbija otkrili su da šećer inhibira sposobnost belih krvnih zrnaca (leukocita) da unište viruse i bakterije . A to je čak 40 odsto! Ovo je slučaj, između ostalog, jer šećer sprečava bela krvna zrnca da „uzmu“ vitamin C – jedinjenje koje ih aktivira da se bore protiv bolesti. Prema istraživačima, 100 g šećera je dovoljno da oslabi njihove odbrambene sposobnosti.

1 / 11 Foto: Profimedia

Šećer i slatkiši nisu jedine namirnice koje je bolje ne jesti kada ste bolesni (ili uopšte ne). Imunitet uništava i alkohol, obojena pića i ispijanje velikih količina kafe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.