OVAJ SOK POPIJTE ODMAH POSLE JELA I OBORIĆETE ŠEĆER U KRATKOM ROKU: Svima je poznat, a tek što je UKUSAN
Foto: Printscreen/Youtube/ Dr Arjan Khalsa

DONOSIMO

OVAJ SOK POPIJTE ODMAH POSLE JELA I OBORIĆETE ŠEĆER U KRATKOM ROKU: Svima je poznat, a tek što je UKUSAN

Na vrlo jednostavan način možete se smanjiti na nivo šećera u krvi posle jela bogatog ugljenim hidratima!

Objavljeno:

Nivo šećera u krvi značajno raste nakon obroka koji se sastoji od ugljenih hidrata, jer se oni razlažu brže u glukozu nego bilo koji drugi sastojci hrane.

Takav je, na primer, hleb koji ima visok glikemijski indeks. Upravo je on i upotrebljen u studiji istraživača sa Univerziteta Pariz-Sakle koji su analizirali mogućnosti da se šećer što pre snizi posle jela.

Ispitanicima su, posle 100 grama hleba, davali tri vrste napitka: jednima crni čaj, drugima vodu a trećima sok od limuna. Rezultati su pokazali da najbrže dejstvo ima limunov sok, koji značajno smanjuje glikemijski odgovor organizma. Prema studiji francuskih istraživača, nivo šećera u krvi bio je manji za oko 30 odsto, u roku od 35 minuta. Oni ističu da je time potvrđen sličan efekat koji je zabeležen kod drugih kiselih pića.

Zaključuju da se vrlo jednostavnim postupkom možete se smanjiti uticaj ugljenih hidrata na nivo šećera u krvi - uključivanjem kiselih napitaka u obrok. Takođe, razlaganje na glukozu će se usporiti ako se uz hleb jede i neko voće, pa čak i povrće.

Ovo se naročito preporučuje svima koji pate od dijabetesa 2. Naime, za regulaciju šećera zadužen je hormon insulin, a upravo kod njih je njegovo lučenje poremećeno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.