JEDAN POGLED GOVORI NAM DA LI ŽELI USPUTNI SE*S ILI DUŽU VEZU: Više nema brige, SVE JE JASNO
Foto: pROFIMEDIA

OTKRIVENO

JEDAN POGLED GOVORI NAM DA LI ŽELI USPUTNI SE*S ILI DUŽU VEZU: Više nema brige, SVE JE JASNO

Mnogi bi hteli da mogu kad izađu vani odmah prosuditi ko želi usputni seks, a ko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju, rekao je Stephen, a ponekad nam samo lice može otkriti nečije namere

Objavljeno:

U studiji sveučilišta Macquarie u Australiji ispitivači su heteroseksualne muškarce i žene pitali jesu li spremni na neobavezan seks, a zatim ih fotografisali i njihove fotografije pokazali drugim učesnicima: cilj je bio da oni - samo prema fotografijama profila - prepoznaju one koji žele zabavu za jednu veče.

Otkrili su da su žene u svojim pretpostavkama uglavnom bile u pravu, birajući muškarce željne kratke seks avanture, dok su muškarci često birali krive žene - misleći da su blaže crte lica i manje usne karakteristike žena koje su spremne na povremeni seks bez obveze.

Razlog tim pogreškama je, kaže autor Ian Stephen, pogrešno razmišljanje da su za seksualnu avanturu spremnije žene koje su manje upadljive, pa muškarci podsvesno traže te osobine. - Mnogi bi hteli da mogu kad izađu vani odmah proceniti ko želi usputni seks, a ko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju jer žele nešto dugoročno i ozbiljno - rekao je Stephen za The Sun, a ponekad nam lica mogu otkriti nečije namere. U svoju su studiju autori uključili nešto više od 100 učesnika, prosečne starosti od 20 godina.

- Pokazalo se da žene vrlo dobro procenjuju što muškarce zanima i kakvu vezu traže - rekao je koautor Joe Antar, a to im, kaže on, omogućuje lakše donošenje odluka o tome koji bi im muškarci bili dobri partneri, sa sličnim željama i ciljevima.

Inače, dodaju autori, već postoje računalni programi koji samo na temelju nečijeg lica mogu s velikom tačnošću otkriti za kakvom vezom osoba traga.

(Espreso, Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.