MNOGI JE OSTAVLJAJU BAŠ OVDE, A TO JE JAKO ŠTETNO ZA ZDRAVLJE: Četkicu za zube nikada NEMOJTE držati na OVOM MESTU!
Četkice za zube, Foto: Profimedia

oralna higijena

MNOGI JE OSTAVLJAJU BAŠ OVDE, A TO JE JAKO ŠTETNO ZA ZDRAVLJE: Četkicu za zube nikada NEMOJTE držati na OVOM MESTU!

Vlaga i bakterije kupatilo čine najprljavijim mestom u domu

Objavljeno:

Postoje neke navike u higijeni koje primenjujemo nesvesno, ne razmišljajući da li su ispravne ili mogu da naškode našem zdravlju.

Jedna takva je odlaganje četkice za zube u blizini lavaboa ili na mašinu za pranje veša.Četkica za zube može da privuče sve bakterije iz kupatila i da ih sve unesete u usta prilikom sledećeg pranja zuba. Zato je važno da nađete sigurno mesto u ormariću na kom ćete držati četkicu za zube, a usput važno je da koristite i poklopac ili futrolu za četkice, koje sada imate kupiti na svim mestima. Takođe, četkicu bi trebalo da menjate na svaka tri meseca.

Četkice za zube
Četkice za zubefoto: Profimedia

I još jedan bitan savet. Naime, nikada ne ostavljajte peškire zakačene u kupatilu. Vlaga i bakterije kupatilo čine najprljavijim mestom u domu. Baš zbog toga, posle kupanja ne smete da držite mokre peškire i bade-mantile u samom kupatilu. Odnesite bade-mantil iz kupatila u sobu ili na mesto na kojem će se dobro osušiti, a zatim ih stavite u korpu za veš. Za sledeće kupanje uzmite novi peškir, ali nadamo se da to ne trebamo naglašavati.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.