DA LI JE ZDRAVO RAZMIŠLJATI O BIVŠIMA? Odgovori STRUČNJAKA će vas IZNENADITI
Raskid, Foto: Profimedia

tako kažu

DA LI JE ZDRAVO RAZMIŠLJATI O BIVŠIMA? Odgovori STRUČNJAKA će vas IZNENADITI

Verovali ili ne, ali stručnjaci su saglasni u tome da razmišljanje o bivšem partneru može biti zdravo po nas

Objavljeno:

Svaki raskid je bolan i stresan i zaista je teško osobu s kojom smo delili sve tek tako izbrisati iz života. Ma koliko se trudili da to ne radimo, neminovno je da ćemo o njoj razmišljati. Ali da li je to zdravo i kako utiče na nas? Pokušavamo da otkrijemo u nastavku.

Verovali ili ne, ali stručnjaci su saglasni u tome da razmišljanje o bivšem partneru može biti zdravo po nas. Kako kažu psiholozi, razmišljanje o bivšima je normalan proces i ne postoji određeno vreme za koje će to proći.

Gubitak partnera može biti nepodnošljiv za mnoge. Zapravo, mi patimo za uspomenama, zajedničkim ritualima i za budućnošću koju smo s tom osobom zamišljali.

Vreme koje posvećujemo prošlim vremenima je neophodno, kaže nauka. Potiskivanje osećanja posle raskida može da ima destruktivnu stranu. To dovodi do anksioznosti, depresije, ulaska u toksične odnose… Zbog toga nam je potrebno vreme da žalimo i da prebolimo. Sva ta osećanja su normalna i prirodna.

Ipak, postoje i negativne strane razmišljanja o bivšima. U tim trenucima postoji opasnost da počnemo da krivimo sebe. Umesto toga, savet je da razmišljate o razlogu raskida i da se foksurate na to.

Iako je normalno ponekad se osvrtati na prošle odnose, važno je da ne krivite sebe. Isto tako, prošla iskustva ne bi trebalo da utiču na buduće veze.

(Espreso / Lepota i zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.