ORGAZAM BEZ IJEDNOG DODIRA? Da, dobro ste čuli, apsolutno je MOGUĆE!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE

ORGAZAM BEZ IJEDNOG DODIRA? Da, dobro ste čuli, apsolutno je MOGUĆE!

Naša su tela vrlo pametna, jer ako im verujemo i pustimo ih da rade na autopilotu, mogu nas zapanjiti. Gotovo kao da naša tela samo čekaju na blagostanje u stanjima užitka.

Objavljeno: 12:51h

Orgazmi su sjajni. Valovi užitka praćeni osećajem opuštenosti i zadovoljstva praktičnoi su definicija nevjerojatnog. Ali, jesi li se ikad zapitala je li moguće doživeti orgazam bez seksa? "Vrlo moguće!", Kaže Lola Jean, seksualni edukator i stručnjakinja za mentalno zdravlje, za Elite Daily.

"Naša su tela vrlo pametna, jer ako im verujemo i pustimo ih da rade na autopilotu, mogu nas zapanjiti." Gotovo kao da naša tela samo čekaju na blagostanje u stanjima užitka. Evo nekoliko iznenađujućih načina za koje stručnjaci kažu da možeš doživeti orgazam bez dodirivanja ili seksa. Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi?

Možeš doživeti orgazam dok spavaš

Moguće je da se žene seksualno stimulišu i samopodmazuju u snu pa na taj način i dožive orgazme. To se događa tokom REM ciklusa, gde je um najaktivniji, i možda je najneočekivaniji primer orgazma bez dodirivanja. Prema časopisu Women’s Health Magazine, tokom REM-a telo "doživljava autonomne fluktuacije". Drugim rečima, krv teče kroz različite delove tela - uključujući i genitalije. "Mozak je definitivno moćan polni organ", kaže za Elite Daily stručnjakinja za seks i osnivačica Good for Her Carlyle Jansen. „Često se budimo iz intenzivnih snova s ​​osećajem da smo upravo proživeli ono što se dogodilo u snu. Ako je to tako, zašto onda i mi ne bismo imali intenzivna seksualna iskustva koja se takođe osećaju kao stvarna? "

Dok vežbaš, možeš doživeti orgazam

Vežbanje
foto: Profimedia

Trebaš li inspiraciju da danas posetiš teretanu? Šta ako kažemo da bi mogla doživjeti "coregazam"? Možda zvuči kao nova pomodnost u vežbanju, ali zapravo je reč o orgazmu izazvanom vežbom, snažnom samostalnom primeru kako iskusiti orgazam bez masturbiranja. "Vežbe koje uključuju aktiviranje dna karlice, nisu korisne samo za kontrolu zadovoljstva i izdržljivosti u određenim seksualnim pokretima, već ponekad mogu rezultirati orgazmom", objašnjava Jean. Treninzi s kojim ćeš najverovatnije doživeti orgazam su bilo koja vežba koja uključuje trbušne mišiće, ali i dizanje utega, joga (o tome više pogledaj u nastavku), vožnja biciklom, trčanje ili čak i šetnja i planinarenje.

Možeš doživeti orgazam samo razmišljajući o seksu

Neke žene (uključujući Lady Gagu) izvijestile su da su sposobne pomisliti na orgazam i doživjeti ga. Zvuči li to kao san? Pa, postoje teorije koje to podupiru. Dr. Barry Komisaruk, koautor knjige The Science Of Orgasm, rekao je za Daily Mail: "Centri za zadovoljstvo mozga povezani s orgazmom uključe se kod žena koje zamišljaju da doživljavaju orgazam na jednak način kao i kod žena koje orgazam doživljavaju na više konvencionalan način. "Pogotovo kad se erotska napetost pojača, neke žene se mogu toliko uzbuditi da mogu doživjeti orgazam ne dodirujući se", objašnjava ona. Ako želiš pomoć u procesu, Jansen predlaže ritmično stiskanje mišića zdjelice dok duboko dišeš. FOTO: THINKSTOCK Neke žene (uključujući Lady Gagu) izvijestile su da su sposobne pomisliti na orgazam i doživjeti ga. Zvuči li to kao san? Pa, postoji neka znanost koja to podupire

Možeš postići orgazam tokom poroda

Mislimo da ne bi mogle smisliti scenarij manje seksi od porođaja, ali, kako se pokazalo, trudovi i orgazmi mogu koegzistirati. Zove se "orgazmičko rođenje". Prema dr. Christiane Northrup: "Beba silazi porođajnim kanalom te prolazi kroz potpuno iste položaje kao i penis kad ulazi u rodnicu da bi izazvao orgazam", rekla je za ABC News. "To je povezano s ogromnom hormonalnom promenom u telu, više prolaktina, više oksitocina, više beta-endorfina - to su molekule ekstaze."đ

Možeš doživeti orgazam dok se baviš jogom

Joga
foto: Thinkstock

Ako si ikad pohađala tečaj joge, znaš da se orgazmi mogu postići usled dubokog disanja i savijanja dna karlice. Dakle, ideja da bi mogla doživeti orgazam na satu joge možda neće predstavljati veliko iznenađenje. Jedan od ciljeva joge je povećati snagu mula bandhe, poznatih i kao mišići oko genitalija. Ako vežbaš jogu, znaš da ponekad duboko dišeš dok radiš ekvivalent Kegelovim vežbama. Uz to, seksolog dr. Jeffre TallTrees rekao je za The Daily Beast, "Kada žene angažuju svoje PC mišiće 'pubococcygeus', ​​tkivo oko g-tačke nabubri, što može dovesti do vrhunca."

Orgazam možeš postići stimulisanjem pupka

Prema časopisu Men's Health, objašnjenje ovog fenomena je da stimulacija pupka može pogoditi vagusni živac, "granastu strukturu" koja zapravo povezuje cerviks i mozak putem stomaka. Iako orgazmi pupka mogu zvučati neobično, postoji stvarnanauka koja to podupire, kaže Jean. „Postoji zanimljiva studija koju je odsek za psihologiju u Rutgersu proveo na ženskim vulvama koje su bile paralizirane od struka prema dole. Iako nisu imale osećaj u vulvi ili vagini kad je vagusni živac bio stimulisan imale su orgazam. To je zbog vagusnog živca koji završava unutar vrata maternice, a to je rezultiralo tom stimulacijom. Vagusni živci teku od zadnje strane našeg mozga prema telu i završavaju unutar vrata maternice. Vagusni živac je početak živčanog sistema i najopsežnija raspodela kranijalnih živaca ”, objašnjava Jean. "To je takođe razlog zašto mnogi ovu vrstu orgazma mogu opisati kao orgazam celog tela s obzirom na opseg vagusnog živca."

(Espreso/ Miss Zdrava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.