JEDAN ZAČIN POVEĆAVA SE*SUALNI NAGON KOD ŽENA: Muškarci, danas je vaš srećan dan!
Foto: Profimedia

POMAŽE

JEDAN ZAČIN POVEĆAVA SE*SUALNI NAGON KOD ŽENA: Muškarci, danas je vaš srećan dan!

Naime, kako piše Metro, istraživači tvrde da biljka može pomoći u smanjenju problema poput suvoće materice

Objavljeno: 14:23h

Iako se konzumacija začina čini kao neobičnim načinom za povećanje seksualnog nagona, novo istraživanje pokazuje da konzumiranje piskavice, začina koji se često pronalazi u indijskoj kuhinji, može pomoći u poboljšanju seksualnog života žena.

Naime, kako piše Metro, istraživači tvrde da biljka može pomoći u smanjenju problema poput suvoće materice.

Studija je obuhvatila 24 žene u dobi od 20 do 48 godina, koje su uzimale organski ekstrakt piskavice, nazvan FenuSMART, a rezultati su pokazali da su imale povećan nagon, manju razdražljivost i pojačan estradiol, ženski polni hormon.

Estradiol je vrsta estrogena koji moduliše seksualnu želju kod žena i pomaže u regulaciji menstrualnog reproduktivnog ciklusa. Kod žena u menopauzi ista biljka može pomoći u smanjenju ozbiljnosti uobičajenih problema kao što su suvoća materice, seksualna disfunkcija, naleti vrućine, znojenje, poremećaj sna, promene raspoloženja i depresija.

Piskavica je lekovita biljka koja samoniklo raste na području Mediterana, južne Evrope i zapadne Azije. Ona sadrži fitoestrogene, biljnu hemikaliju sličnu ženskom polnom hormonu estrogenu, te bioaktivne spojeve zvane saponine koji mogu biti uključeni u proizvodnju niza drugih polnih hormona, poput androgena.

Naučnici koji stoje iza istraživanja kažu da se biljka "može smatrati prirodnom alternativom za seksualne probleme kod žena". Međutim, žene tokom trudnoće ne bi trebale jesti piskavicu jer može prerano započeti kontrakcije, rizikujući pobačaj.

Analiza hormona takođe je pokazala da se proizvodi povećan nivo testosterona, koji je primarni polni hormon kod muškaraca, iako se nalazi i kod žena. U svojoj studiji objašnjavaju da testosteron i drugi androgeni imaju važnu ulogu u zdravoj ženskojspolnoj funkciji, naročito u podsticanju polnog interesa i održavanju želje.

(Espreso/ Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.