NEKADA ĆUTNJA MOŽE DA VAS DOTUČE VIŠE NEGO REČI: 5 stvari zbog kojih žene izbegavaju da otkriju EMOCIJE!
Svađa, Foto: Profimedia

vodite računa

NEKADA ĆUTNJA MOŽE DA VAS DOTUČE VIŠE NEGO REČI: 5 stvari zbog kojih žene izbegavaju da otkriju EMOCIJE!

Ova karakteristika dolazi do izražaja posebno kada su u emotivnoj vezi, pa često prećute parteru i neku veliku stvar

Objavljeno: 22:26h

Neke žene imaju sposobnost da budu jake i da uvek kažu kako se osećaju, jer znaju da će im to olakšati život, vezu pa čak i raski i proces preboljevanja. Međutim, postoje i one koje svoje emocije kriju duboku u sebi i skoro nikada ne pričaju o osećanjima.

Ova karakteristika dolazi do izražaja posebno kada su u emotivnoj vezi, pa često prećute parteru i neku veliku stvar.

One znaju da je komunikacija najznačajniji deo svakog odnosa, ali im je iz nekog razloga teško da se otvore i porazgovaraju o problemima, a često je to ovih pet razloga.

1. Ne žele da povrede nečija osećanja

Mnoge žene osećanja drugih osoba stavljaju ispred svojih. Takva situacija se naziva "zamka emaptije". One se boje da daju savet ili konstruktivnu kritiku, jer podsvesno misle da će ljudi to shvatiti previše lično i ne žele da povrede nečija osećanja.

Osobe koje stalno zanemaruju sopstvena osećanja zbog tuđih, često osećaju anksioznost ili određen stepen depresije. Govore o osećanju praznine, otuđenju ili nemaju svoj ugao gledanja.

2. Boje se da će biti napuštene

Umesto da realno sagledaju situaciju, probleme često guraju pod tepih, što samo dodatno pogoršava stvari. Neke žene se plaše da će ih muškarac zbog nečega ostaviti, pa zbog toga menjaju svoj način ponašanja, oblačenja, pa čak i društvo.

Međutim, ukoliko imate strah da će vas partner ostaviti zbog nečega, to je pokazatelj da on nije pravi za vas. Pokušajte da porazovarate s njim o svemu što vas muči i posle razgovora bi trebalo da osetite olakšanje.

Muškarac vas nikada neće ostaviti ako zna da nikada više neće naći ženu poput vas.

3. Ne žele da izgleda kao da zvocaju

Ukoliko vam nešto toliko smeta kod partnera da vas svaki dan izjeda i muči, to svakako nije zvocanje i zanovetanje. Ako niste osoba koja lako ulazi u konflikt i ne tražite od voljene osobe da zna svaki njen korak, onda imate puno pravo da konačno progovorite i kažete šta vas muči.

4. To je način na koji su vapitane

Možda ste odrasli u takvoj porodici da žena mora da prećuti muškarcu. Ali, uzmite trenutak za sebe i shvatite da su se vremena promenila i da odnos između partnera treba da bude otvoren i bez straha.

5. Imale su loše emotivno iskustvo

Problem mnogih, kada se o ljubavnom životu radi, jeste to što su u prošlosti imali loša iskustva, i onda ta iskustva projektuju na sadašnju vezu ili na potencijalnu budućnost.

Prošlost ne možete promeniti, ali nema svrhe ni pustiti je da vam uništi budućnost.

Pustite prošlost da bude prošlost. To je nekada teško učiniti, kada su stvari koje su vam se dešavale bile intenzivne, u dobrom ili u lošem smislu, ali vredi se potruditi, jer je to jedini način da veza u kojoj ste sada bude zdrava i da budućnost bude srećna.

Bonus video:

01:20

RAJ ZA LJUBITELJE KONJA U KRAGUJEVCU: Tradicionalna fijakerijada okupila učesnike i publiku iz cele Srbije

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.