ZAČINITE SVOJ SEKSUALNI ŽIVOT DO MAKSIMUMA: Za samo PAR MINUTA od "dosadnog" do "uzbudljivog"
Foto: Profimedia

SAVET

ZAČINITE SVOJ SEKSUALNI ŽIVOT DO MAKSIMUMA: Za samo PAR MINUTA od "dosadnog" do "uzbudljivog"

Potsanite neodoljivi ljubavnici

Objavljeno:

Volite svog partnera i on voli vas, ali u zadnje vreme se osećate kao da vam je seksualni život postao malo dosadan. Parovi čiji je intimni život nekada bio avanturistički i uzbudljiv mogu vrlo brzo ući u rutinu, a to baš i nije tako zabavno kao i nekada.

Osim toga, može se dogoditi i da se izgubi ta čar i uzbudljivost koja je postojala na početku. Dosadan seks može se dogoditi ako ste dugo u vezi ili ste jedno drugom postali navika. Puno je razloga zbog kojih vaš seksualni život može stagnirati, ali ne znači da ste osuđeni na propast.

1. Zapitajte se što se zapravo događa

Colby Agostinelli, seksualni terapeut u Philadelphiji, kaže da kada rutina postane dosadna, problem je obično veći od samog seksa.

- To se obično događa zbog nedostatka komunikacije. Kada mi dođe par s problemom koji je seksualne prirode prvo proverim što se događa van njihovog seksualnog života. Prečesto se parovi usredsređuju samo na seks te zanemaruju ostale činioce koji mogu utcati na to da seks postane dosadan - govori terapeut.

1. Zapitajte se što se zapravo događa

Colby Agostinelli, seksualni terapeut u Philadelphiji, kaže da kada rutina postane dosadna, problem je obično veći od samog seksa.

- To se obično događa zbog nedostatka komunikacije. Kada mi dođe par s problemom koji je seksualne prirode prvo proverim šta se događa van njihovog seksualnog života. Prečesto se parovi usredsređuju samo na seks te zanemaruju ostale činioce koji mogu uticati na to da seks postane dosadan - govori terapeut.

- Upoznajte bolje samog sebe u seksualnom smislu pre nego pokušate rešiti problem s partnerom. Nemojte izgubiti vlastitu intimnost i seksualnost iako ste s partnerom - kaže Agostinelli.

3. Isprobajte nove stvari

Isprobavanje novih stvari ili vrućih igrica odlično je rešenje kako biste začinili vaš odnos u spavaćoj sobi i rešili se dosade.

Razgovarajte o tome kako biste se osećali ako biste na primer u predigru uveli prljave razgovore ili seksualne igračke. Osim toga, možete probati i gledati seksi filmove zajedno.

- Pornografija je nešto što bih preporučio. Čak i da u njoj prepoznate ono što ne želite raditi, na dobrom ste putu. Ako gledate nekog drugog možete dobiti inspiraciju što biste voljeli isprobati, a što ne - savetuje terapeut.

Ako niste zajedno u nekom trenutku možete isprobati seks poruke ili seks video poziv. Možete ubaciti i igru uloga. Zaista, mnoštvo je različitih stvari s kojima možete začiniti vaš odnos u spavaćoj sobi.

4. Potražite pomoć

Svi zaslužuju uzbudljiv, ispunjen seksualni život. Seksualni terapeut ili terapeut za parove može vam pomoći da u bilo kojoj fazi procesa shvatite što vam ne odgovara i može vam pomoći da dobijete odgovor na mnoga pitanja i tako rešite probleme koje imate. Nemojte se sramiti potražiti pomoć ako vam je zaista potrebna.

- Nekada ni sami ne vidimo gdje je problem. S obzirom na to terapeut bi mogao pomoći otjerati tjeskobu i pomoći riješiti probleme - govori Agostinelli.

Promena seksualnog života, od 'dosadno' do 'uzbudljivog' trnovit je proces i nimalo lagan, ali uz puno rada, truda, komunikacije i volje može se sve postići, ako ste i jedno i drugo spremni na to, piše O school.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.