ČITAV ŽIVOT POGREŠNO PRAZNIMO BEŠIKU: Ovako je ISPRAVNO mokriti, da li ste znali?
Foto: Printscreen/TikTok

JESTE LI ZNALI

ČITAV ŽIVOT POGREŠNO PRAZNIMO BEŠIKU: Ovako je ISPRAVNO mokriti, da li ste znali?

I to smo radili pogrešno

Objavljeno: 11:32h

Iako ste verovatno mislili da je nemoguće pri odlasku na zahod u nečemu pogrešiti, čini se kako postoji i 'ispravan' način mokrenja - tako barem u svom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr Teresa Irwin, koja je za svoje pratiteljke demonstrirala dva načina - onaj pogrešni i onaj ispravni.

- Većina nas je pogrešno naučila mokriti - kaže dr Irwing i demonstrira uspravno sedanje na vc šolju, te napominje da se 'na taj način bešika dobro ne isprazni'.

Naime, ako sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnoj bešiki.

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

- Ispravan način je da na WC šolju sednete 'kao kauboj', odnosno da se nagnete telom prema naprijed, laktove stavite tačno iznad kolena, dok su stopala na podu ispružena - objasnila je u svom videu koji je zatekao mnoge žene.

- Nevjerovatno da tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika - napisala je jedna pratiteljka u komentarima, a druga kaže kako je 'do sad bila sigurna da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek mora nagnuti prema napred...', preneo je The Sun.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.